Hastalıkların şifası termal suda

Tuzla İçmeler’in şifa gücü, modern bir kaplıca ve kür kliniği olan İstanbul Medikal Termal ile yerli ve yabancı turistlere ulaşıyor.

Tarihi beş bin yıl öncesine dayanan Tuzla İçmeleri'ndeki termal kaynaklar, iş adamı Köksal Köse'nin çabalarıyla hakettiği değere kavuşuyor. Tuzla'nın önde gelen iş adamlarından Köksal Köse, Tuzla'yı her açıdan bir cazibe merkezi haline getirmeyi başarmış biri. 60 milyon liralık yatırımla yeni projesi İstanbul Medikal Termal Kaplıca Eğitim, Araştırma ve Uygulama Merkezi'nin kapılarını açan Köksal Köse böylece İstanbul'daki ilk ve tek termal tesisini de açmış oldu. Ancak Köse kısa zaman içinde SPA-Wellness merkezi olmak üzere iki tesis daha kurmaya hazırlanıyor. Doğal kaynak suyunun yenileyici gücüyle, hayat kalitesini artıran modern kür ve bakımları buluşturan merkez birçok hastalığın tedavisi için en doğru adres. Çünkü yapılan araştırmalar sonucunda da termal suyun hastalıklar üzerindeki olumlu etkileri kanıtlanmış durumda. İstanbul Medikal Termal'de tedavi gördüğünüz ve mineralli sulardan faydalandığınız takdirde, ortopedik sorunlarınızın tedavi edildiğini, bağışıklık sisteminizin güçlendiğini, felç sonrası erken iyileşmenin hızlandığını, sindirim sisteminin düzenlendiğini görebilirsiniz.

Haberin Devamı

Hastalıkların şifası termal suda

Doktor kontrolünde detoks yapabilirsiniz!

Yüzyıllardır termal su kaynakları içme kürü ve detoks amaçlı kullanılıyor. İstanbul Medikal Termal'de aynı zamanda doktor kontrolünde detoks yapma imkanınız da bulunuyor. Medikal Termal'de geçirdiğim iki günün ardından şunu söyleyebilirim ki, hem hijyeni, uzman personeli hem de sunduğu ayrıcalıklarla burası alışılagelmiş termal merkezden daha fazlası.

SPA bölümü, termal havuzları, özellikle hastaların rahat hareket etmesi için düşünülmüş ince detaylar misafirlere ekstra konfor sağlıyor. Ancak benim en çok ilgimi çeken ve heyecanlanmamı sağlayan şey ise Sağlıklı Yaşam Uzmanı Rıfkı Korkmaz'ın yaptığı check-up oldu. 7 dakika içinde hastayı bilgisayar taramasından geçiren Korkmaz'ın ve vücuttaki hastalıkları bu kadar kısa süre içinde teşhis eden teknolojinin başından ayrılamadım.

Yönetim ekibinin de tüm misafirlerle birebir ilgilenmeleri ve her türlü ihtiyaca en kısa zamanda cevap vermeleri ise konuklara memnuniyet veren başka bir durum. Burada ister tedavi ister keyif amaçlı konaklayacağınız 80 oda mevcut. Ancak rezervasyonunuzu günler öncesinden yaptırmanızı tavsiye ederim çünkü hafta sonları otelde yer bulmak bir hayli güç... Bu arada gittiğinizde termal sudan içerek arınmayı da unutmayın!

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR