Küresel iftiralar

Rusya lideri Putin krizi derinleştiriyor!

Ve “Türkiye’nin IŞİD’den petrol alıyor” diyerek küresel bir iftira ortaya atıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise bu iftiralara Paris’te karşılık vererek ve büyük bir rest çekerek son noktayı koyuyor;

- İspat edildiği anda ben bu makamda durmam, ama Putin’e diyorum ki; sen bu makamda durur musun?

Küresel düzeyde olmayan bir olayı savaş krizine dönüştürerek kamuoyunun desteğini almaya ve içindeki krizi başka bir olaya odaklama oyunu oynayan Putin, ekonomik çöküş zincirinin ilk domino taşları sayılan bir çok sektörü devireceğinin farkında dahi değil!

1945 yılından 1989 yılına kadar süren Soğuk Savaş dönemine belki de geri dönmek isteyen Putin’in tutumu gösteriyor ki, Berlin Duvarı’nın yıkılışından hiç de memnun değil.

***

Duvarın yıkılmasıyla küresel piyasaların agresif bir tehditkâr oyuncusu olan Rusya, yerini her geçen gün gittikçe belirsiz, başıboş bir sisteme bırakıyor.

Enerji kaynaklarını tehdit olarak başka ülkelere karşı kullanan Rusya, kendi içerisindeki iş dünyasına da ağır bedeller ödetiyor.

Haberin Devamı

Entelektüel kadroları ise göçebe durumunda...

Teknoloji ve finans dünyasını bir türlü demokratikleştirmeyen ve enformasyon devriminin büyük bir parçası sayılan piyasaları bir dakikada isyanların, savaşların ve hatta iftiraların eşiğine getirerek vahşileştirici bir oyun kuran Putin, çatışmayı önleyici bir lider görüntüsünden daima uzak durarak ülkesindeki ekonomik krizin faturasını daha da ağırlaştırıyor!

***

Bölgesel terörü küreselleştirmeye gayret ederek ne kadar uzak görüşlü olduğunu belgeleyen Putin, zafer fırsatlarından kendisini sıyırıp ve sınırlayıp ülkesinin çıkarlarına aykırı davranmayı da sürdürüyor!

Dengesiz bir politika izleyerek güç gösterisi oyunlarıyla kendisine yeni rant oluşturabilmenin kavgasını veriyor!

Bölgede, Türkiye’nin istikrarlı bir ülke konumu başkalarını sürekli rahatsız ediyor!

Türkiye kendisine bilinçli olarak atılan iftiralarla oyalanmaya ve masumiyetini ispat etme oyunu ve Güneydoğu bölgemizde PKK’nın terör saldırılarıyla oyalanmaya çalışılırken, küresel güçler başka bir senaryoyu hayata geçirmek üzere...

Haberin Devamı

***

IŞİD veya DAEŞ başkalarının para ve silah desteğiyle kurulmuş bir örgüt olduğunu bilmeyen kaldı mı bilemiyoruz ama S.Arabistan, Katar, ABD ve İngiltere dahil bütün Batılı ülkelerin kullandığı bir örgüt haline çoktan geldi bile...

Örgüt, yaptığı katliamlarla ve Türkmen köylerine yaptığı vahşi saldırılarla aslında bölgeyi bölmek ve yönetmek isteyen ve hatta sınırlarımıza paralel bir Kürdistan’ın kurulmasına yardımcı oluyor!

Kerkük, Musul’u da içine alan ve Akdeniz’e açılan Kürdistan’ın kurulması halinde ne diyor İsrail?

Diyor ki; Kürdistan kurulursa bunu tanıyan ilk ülke ben olacağım!

ABD ise projeyi daha yavaş harekete geçirmek istiyor ve K. Irak’ı Barzani kontrolünde otonom bir bölge yapmayı düşünüyor. Suriye’nin parçalanmasıyla da daha büyük bir otonom devlet kurmayı arzuluyor!

***

Türkiye’yi devre dışı bırakarak dünya piyasalarına petrol, gaz götürebilmek için yeni bir enerji yolu veya diğer adıyla kontrollü yeni ve büyük bir Kürdistan kurabilmek için Suriye parçalanıyor!

Haberin Devamı

Türkiye ise bize göre Esed gibi eli kanlı liderin gitmesini ve ülkenin toprak bütünlüğünün korunmasını ve sınırlarımızda oldu bittiye getirilmek istenen bu devletin kurulmasına karşı çıkarak küresel efendilerin hesabını bozuyor!

Rusya’nın derdi ise Esed değil.

Pay kapma yarışında ısrarla masaya oturmak istiyor!

Ve Türkiye’yi bölgeden tecrit etmek için bize göre küresel efendiler Rusya’yı bir adım öne itiyor!

Küresel efendilerin oluşturduğu savaş ve terör krizinin bize anlattığı tanıdık seyirin geçmişe ait defterlerinde buna benzer binlerce senaryo var.

Türkiye’nin ise artık tanıdık karşılıklar vermek yerine ezber bozan bir stratejisinin oluşu ise bazı küresel efendileri agresifleştiriyor.

DİĞER YENİ YAZILAR