Eve dönüş

Diyorduk ki, sandığa giderken ülkenin geleceğini düşünmek lazım...

Ve siyasi istikrarsızlığa prim verilmemesinin de ısrarla altını çiziyorduk!

Asıl uyarının ise muhalefete verilmesinin gerektiğini söylüyorduk.

Çünkü; kendilerini yenileyemeyen, partilerini organize edemeyenlerin, ülkede iktidara talip dahi olamayacak kadar bir stratejiden yoksun kalmış muhalefet partilerinin sandığa gömüleceklerini biliyorduk.

Ülkenin meselelerine bu kadar yabancılaşmaya, her türlü sonuca rağmen koltuklarında kalmaya devam ettikleri müddetçe muhalefetin 2023 yılına kadar kendilerine ayrılmış sıralarda küçülerek eriyeceklerini de rahatlıkla söyleyebiliriz!

***

Çatışma kültürü ile siyaset yapmaya ısrar eden, agresif bir söylem geliştiren, ülkenin geleceğini dizayn edecek kadrolardan ve stratejilerden yoksunlaşan muhalefetin buz dağı gibi eriyecekleri belliydi!

Gerçekler aslında gün ışığı gibi görülmekteydi.

Lakin, karanlık senaryoları satın alanların sayısı da az değildi.

***

AK Parti’nin böylesine yüksek bir oy oranına ulaşabileceğini kimse beklemiyordu...

Haberin Devamı

AK Parti neden kazandı?

1. Seçmenin uyarısını olağanüstü bir şekilde ciddiye aldı.

2. Listelerini hızla güncelledi, “kafama göre yazarım” stratejisinin geri teptiğini gördü.

3. Ve kısaca AK Partililerin eve dönüşlerini sağlayacak bütün siyasi adımlar atıldı.

Peki, diğer partiler neden kaybetti?

1. CHP; kronik muhalefet tavrını sürdürdü ve listelerinde farklılıklara yine yer açmayışı yüzünden kaybetmeye daha doğrusu yerinde saymaya devam etti.

2. MHP; devlete karşı suç işleyenler ile AK Parti’ye karşı suç işleyenleri ayırt edemediğinden, ekonomik anlamda bir siyasi proje geliştiremediğinden ve çözümsüzlüğü adres gösterdiğinden dolayı kaybetti.

3. HDP; bu ülkenin siyasi partisi değil de, Kandil Dağı’ndaki eli silahlı terör örgütünün siyasi bir uzantısı olduğunu adeta tescil etti...

***

Seçime bir hafta kala AK Parti’nin yüzde 47 olduğunu Adil Gür’den önce söylediğimizde bize gülenlere ve “uçmuşsun” diyenlere şimdi gülmek mi yoksa acımak mı lazım bilmiyoruz ama bildiğimiz tek şey; bilgilerin ışığında değil, duyguların etkisinde kalınarak analiz yapılmaya devam ediliyor!

Haberin Devamı

Ve gazeteci ve yazarların hatta aydınların hala bu eşikte bekleyişlerini gördükçe üzülüyoruz...

Evet, artık herkesin ülke için düşünmek ve çalışmak zamanıdır!

Siyasi kavgaları artık unutmak gerekir... Herkes eve giden yollarını temizlemeli ve yolları herkese açık tutan stratejiler geliştirmeli...

DİĞER YENİ YAZILAR