VW Caddy tamamen yenileniyor

Volkswagen’in önemli hafi ticarilerinden Caddy tamamen yenileniyor. 17 yıl sonra tamamen yenilenen Caddy’nin 5’inci nesli artık bir crossover konseptinde olacak.

VW Caddy tamamen yenileniyor

Volkswagen Ticari Araç markasının en beğenilen modellerinden ve bugüne kadar 3 milyon adetten fazla üretilen Caddy’nin beşinci nesli Düsseldorf’ta tanıtıldı. Kompakt dış görünümü ve ferah iç mekanıyla dikkat çeken araç artık bir MPV formunda. Yani Multi Purpose Vehicle (MPV –Çok amaçlı araç). Sürücüler aracı hem ticari hem de günlük aktivitelerinde rahatça kullanabilecek. Yeni Caddy’nin Maxi Van versiyonu ise iki europaletin yana doğru yüklenebilmesine olanak tanıyan özelliğiyle ideal bir dağıtım aracı. Azot oksit değerleri, yeni geliştirilen enjeksiyon teknolojisiyle önemli ölçüde azaltılmış TDI motorlara sahip Caddy, kendi sınıfının da en dijital aracı: Yenilikçi ön konsol, Caddy'yi segmentinin en akıllı aracı haline getirmiş. Artık Caddy, tamamen yeni veya geliştirilmiş 19 farklı sürüş destek sistemiyle daha güvenli ve daha kolay bir kullanım sunacak. Ekimde ülkemize gelecek 5. Nesil gelene kadar mevcut versiyon satılmaya devam edilecek.

VW Caddy tamamen yenileniyor

En fazla satılan model

Volkswagen Türkiye Ticari Araç Genel Müdürü Tolga Senyucel bu yıl toplam hafif ticari araç pazarı 115 bin adetlerde öngördüklerini belirterek lansmanda şunları kaydetti:

Haberin Devamı

“Toplam hafif ticari pazarda yüzde 11 pay hedefliyoruz. Pazar 115 binlerde olursa 12 bin 500 adet, 150 binlere çıkarsa 16 bin 500 lere çıkabiliriz. Şu anda gidişat iyi gözüküyor ve faizler de makul seviyede. Bu da ticari iraç pazarı için ideal. Yeni Caddy ekim gibi Türkiye’de satışa çıkacak. Mevcut ile birlikte bu yıl satışlarımızın yaklaşık yarıya yakını bu modelden oluşuyor. Yeni Caddy’nin özellikleri ile binek pazardan bile pay alacağımıza inanıyorum. Filolar için de oldukça ideal bir seçenek oluşturuyor.”

VW Caddy tamamen yenileniyor

173 binden fazla Caddy var

Caddy 2019 yılı sonuna kadar Türkiye’de 173 bin 672 adet satıldı, Dünyada ise 3 milyon üretim adedini aştı. Sadece Caddy3-Caddy4 olarak bakılırsa 15 yılda toplamda 2.3 milyon adetten fazla araç satılmış durumda. Türkiye’de ise bu dönem içinde 169 bin 470 araç satıldı. Bu da satılan her 100 araçtan 7.4 adedin Türkiye’de satıldığı anlamına geliyor.Caddy bugüne kadar sunduğu binek konforu, imajı ve yüksek ikinci el değerli ile A segmentinin en beğenilen, en satın alınmak istenilen ve yüksek imaja sahip araçlarından biri oldu. Şimdi ise ilk kez MQB platformunda üretildiği için üzerindeki her ayrıntısı yeniden tasarlanan Caddy’nin dünyası değişiyor. Yenilikçi sürüş destek sistemleri güvenliği artırırken sürüşü kolaylaştırıyor. Ağa bağlı bilgi-eğlence sistemi ve dijitalleştirilmiş kontrol sistemleri Caddy'yi neredeyse tekerlekli bir akıllı mobil cihaza dönüştürüyor. Dış görünümde tamamen yeni ve çarpıcı bir sportif tasarım göze çarparken, aynı zamanda iç mekanın da büyük ölçüde iyileştirildiği ve yenilendiği görülüyor. VW Ticari Araç Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Heinz-Jürgen Löw aracın dünyanın dört bir yanındaki kentsel taşıma ihtiyaçlarına uygun çözümler sunduğunu ve kompakt MPV tarzıyla, A segmentindeki pazar payını artırma potansiyeline sahip olduğunu ifade etti.

Haberin Devamı

VW Caddy tamamen yenileniyor

Haberin Devamı

Birçok ilke sahip olacak

Araçta yeralan sunroof size bir SUV ferahlığı da yaratmakta. Yeni VW Caddy’nin dikkat çeken özellikleri sırasıyla; elektrikli açılıp kapanabilen sürgülü kapılar ve bagaj kapağı, hem birinci hem ikinci koltuk sırası üstünde uzanan, 1,4 metrekare genişliğinde bir cam alana sahip olan panoramik sunroof, 18 inç alaşımlı jantlar, üst versiyonlarda standart olarak sunulan yeni LED farlar ve LED arka stop lambaları, ilk kez sunulan anahtarsız giriş ve çalıştırma sistemi ve dijital ön konsol. Kombi modelleri yeniden isimlendirilen Yeni Caddy’de baz model gelecekte 'Caddy' olarak adlandırılacakken, bir üst modeli 'Life', premium model ise 'Style' adıyla satışa sunulacak.

Dijitalleştirilmiş mekanlar dikkat çekici

Dijitalleştirilmiş yüksek teknolojiye sahip ön konsol, genişletilmiş iç mekanın etkisiyle konfor seviyesini en yüksek noktaya taşımış. Gösterge paneli ve kontrol elemanları tamamen yeniden tasarlanan Yeni Caddy’de, donanım seviyesine bağlı olarak 6,5 ile 10 inç boyutlarında iki farklı multimedya sistemi sunuluyor.Caddy'deki bir diğer yeni özellik ise araç içindeki konumları yeniden tasarlanmış olan kontrol düğmeleri. Yenilenen tasarım sayesinde kontrol sisteminin menü öğelerine daha hızlı ve kolay ulaşım sağlanmış durumda. Buna ek olarak, LED iç aydınlatmalar, ergonomik koltuklar ve harici 230V’luk cihazlar için güç kaynağı, araç içindeki konforu artırırken hayatı kolaylaştırıyor. Başka bir yeni özellik ise daha iyi iklim kontrollü ve aracın arka bölümüne kadar ulaşan yeni havalandırma sistemi.

Haberin Devamı

Motor seçenekleri

Sürüş destek sistemlerinde olduğu gibi Yeni Caddy’de sunulan dört silindirli motor da tamamen yenilenmiş ve Euro 6 emisyon standartlarını sağlar hale getirilmiş durumda. Yeni Caddy’de 75 PS ve 122 PS güç sunan 2.0 litrelik dizel bir TDI motor kullanılmakta olup, ayrıca 116 PS güç üreten benzinli TSI ve doğal gazla çalışan TGI motor versiyonları da sunuluyor. Yeni motorlar hem ekolojik hem de ekonomik açıdan gözle görülür derecede olumlu. Türkiye’ye 2 lt dizel motorlu versiyonlar ithal edilecek.

DİĞER YENİ YAZILAR