Gazete Vatan Logo

MEB harekete geçti! Okullar 31 Ağustos'ta açılacak mı? Çok kritik iki adım...

Milyonlarca öğrenci ve veli bekliyor. Milli Eğitim Bakanlığı harekete geçti. Okulların 31 Ağustos'ta açılıp açılmayacağı merak konusu. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un kabine toplantısında bir sunum yaptı. Ayrıca Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri, Sağlık Bakanlığı ve Toplum ve Salgın Bilimleri Kurulu ile bir araya geldi.

MEB harekete geçti! Okullar 31 Ağustos'ta açılacak mı? Çok kritik iki adım...

Özel okullarda gelecek hafta başlayacak telafi eğitimleri öncesinde Beştepe’de toplanan Cumhurbaşkanlığı Kabinesi’nde corona virüs salgınına karşı Türkiye genelinde denetimlerin arttırılması, vaka sayılarının artış yaşandığı il, ilçe ve mahallelerde sıkı tedbir uygulanmasına dönük atılacak adımlar değerlendirildi. Toplantıda, okullarda başlayacak örgün eğitim öncesinde Bilim Kurulu’nun tavsiyeleri ve salgında bu hafta ortaya çıkacak rakamlara göre yeni bir değerlendirme yapıldı.

Bu kapsamda okullarda alınan önlemlerin yanı sıra okulların açılış tarihiyle ilgili değerlendirmeler de yapıldı. Kabinede Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, salgının seyriyle ilgili Türkiye’deki son durum, okullarda alınan tedbirler ve yapılan çalışmalar hakkında kabineye detaylı bir bilgilendirme yaptı.

Okulların açılması ile ilgili bir hamlee daha geldi. Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri, Sağlık Bakanlığı ve Toplum ve Salgın Bilimleri Kurulu üyeleri bir araya geldi. Toplantıda okulların açılıp açılmayacağı, açılırsa hangi şartlarda açılacağı masaya yatırıldı.. Buradan çıkacak sonuç bakanlara ve daha sonra ise hükümete iletilecek.

Haberin Devamı

TAKVİM BÖYLE AÇIKLANMIŞTI
MEB, 2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı çalışma takvimini 81 ile gönderdiği genelgeyle duyurmuştu. Buna göre, eğitim ve öğretim yılının birinci dönemi 31 Ağustos 2020 Pazartesi günü başlayacak. Okul öncesi eğitim ile ilkokul 1'inci sınıfa başlayacak öğrenciler için 31 Ağustos-4 Eylül 2020 arasında uyum eğitimleri gerçekleştirilecek.
Birinci dönem ara tatili 16-20 Kasım 2020'de yapılacak, 22 Ocak 2021 Cuma günü sona erecek. Yarıyıl tatili ise 25 Ocak 2021 Pazartesi günü başlayacak 5 Şubat 2021 Cuma günü sona erecek.
BAKAN TWİTTER'DAN UYARDI!
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, corona virüs önlemleriyle ilgili uyarıda bulundu. Bakan Selçuk, "Dışarıya adım atan herkes, 18 milyon öğrencinin sorumluluğunu omzunda hissetmek zorunda" dedi.
Bakan Selçuk, Twitter'dan paylaştığı mesajında “Okullar açılmasın.” demek; maskesiz sokağa çıkmak, mesafesiz yaşamak ve hiçbir tedbiri umursamamak kadar basit. Dışarıya adım atan herkes, 18 milyon öğrencinin sorumluluğunu omzunda hissetmek zorunda... Lütfen, tedbir alalım.'' ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı