Gazete Vatan Logo

Mavi vatana tam koruma!

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Denizkurdu 2017 Tatbikatı kapsamında Marmaris açıklarında yapılan gece atışlarını takip etti.

Mavi vatana tam koruma!

Geceyi Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na ait fırkateynde geçiren Orgeneral Akar, “Teröristle mücadele harekatı PKK/PYD/YPG’nin yanı sıra FETÖ ve DEAŞ terör örgütleriyle de en son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar devam edecektir” dedi ve ekledi: “Türk Silahlı Kuvvetlerimiz başta Suriye ve Irak olmak üzere gerek yurt içi gerek yurt dışında teröristle mücadele harekatına aralıksız devam ediyor. Diğer taraftan Deniz Kuvvetleri Komutanlığı da mavi vatanda ülkemizin hak ve menfaatlerinin korunması amacıyla modern donanımlı platformları ve eğitimli personeliyle gece gündüz demeden çalışıyor. Teröristle mücadele harekatı PKK/PYD/YPG’nin yanı sıra FETÖ ve DEAŞ terör örgütleriyle de en son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar devam edecektir.

14 FIRKATEYN 5 KORVET 15 HÜCUM BOT

Denizkurdu 2017 Tatbikatı’na Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’ndan 14 fırkateyn, 5 korvet, 15 hücum bot, 8 denizaltı, 6 mayın avlama gemisi, 13 lojistik destek gemisi, 4 karakol gemisi, 4 deniz karakol uçağı, 19 deniz helikopteri, 7 SAT timi, 2 SAS timi katılıyor. Sahil Güvenlik Komutanlığından bir arama kurtarma gemisi, 8 sahil güvenlik botu ve bir helikopterin katıldığı tatbikat kapsamında Hava Kuvvetleri Komutanlığına bağlı unsurlarca görev uçuşları yapıldı, havadan ihbar ve kontrol uçağı ile sortiler gerçekleştirdi. Tatbikat, 26 Mayıs’ta sona erecek.

Haberin Devamı