Gazete Vatan Logo

Matematik Sınavı 7 puan türünü etkiliyor!

Matematik Sınavı 7 puan türünü etkiliyor!

LYS’nin ilk ve belki de en belirleyici testi LYS-1 Matematik Testi. Geçtiğimiz yıl, LYS’ye girmek için 1 milyon 73 bin 18 aday başvuruda bulundu. Bu adayların 863 bin 176’sı, en gözde bölümlerin puanlarında etkisi büyük olan LYS-1 Matematik Sınavı’nda yarıştı. Hem MF hem de TM öğrencilerin sıralamalarını en ç ok etkileyecek olan bu testte alınacak başarılı bir sonuç, adayların üniversite hayallerinde belirleyici olacak. LYS’lerdeki en büyük yarışın bu testte olacağını söylemek, sanırım yanlış olmaz . İşte bu yüzden, 2017 LYS-1 Matematik Sınavı’nda başarılı olmak büyük önem taşıyor.

MATEMATİK SINAVI (LYS-1)

11 Haziran 2017 Pazar günü yapılacak olan LYS-1, sabah saat 10.00’da başlayacak, tek oturumda uygulanacak ve 135 dakika sürecek. LYS-1’de sadece Matematik Testi yer alacak. Testte 80 soru bulunacak. Adaylar, LYS-1’de sınav süresinin ilk 100 dakikası tamamlanmadan ve son 15 dakikası içinde sınav salonundan ayrılamazlar.

DİKKAT! Matematik Testinde 3 soru, kısa cevaplı soru olacak. Adaylar sorunun cevabı olan rakamı cevap kâğıdının ilgili alanında yazacak ve kodlayacaklar. Cevap kâğıdının değerlendirilmesinde kodlanan bilgiler optik okuyucu tarafından okunacak. Doğru olarak yazılan, ancak kodlanmayan veya yanlış/eksik kodlanan cevaplar ise işleme alınmayacak.

Haberin Devamı

ORTAK KONULAR FAZLA

LYS-1 Matematik sınavı, ilk sınava (YGS) göre daha kapsamlı ve yorumdan ziyade , bilgi gerektiren sorulardan oluşuyor. Matematik testini incelediğimizde , özellikle son sınıfta işlenen ‘Türev, İntegral, Limit gibi konuların büyük bir ağırlığa sahip olduğunu görüyoruz. LYS-1 sınavının konularını incelediğimizde, hem YGS’nin hem de LYS ’nin ortak birçok konusunun olduğunu görüyoruz. Her yıl ortalama ol arak soruların 30 ila 40’ının tamamen LYS konularından, 10 ila 20 soru nun da YGS-LYS ortak konularından geldiğini görüyoruz.

KONULARI BİLMEK YETMİYOR

LYS-1 Geometri testinde karşımıza çıkan sorular aslında mantık ol arak YGS’den çok farklı değil. Bununla beraber YGS’ye nazaran biraz daha kapsamlı ve zorlayıcı soruların geldiğini söyleyebiliriz. Son yıllarda ‘Katı Cisimler, Doğrunun Analitik İncelemesi’ gibi konuların ağırlıklı olarak kendine yer bulduğunu görüyoruz. Geometri sorularında en önemli nokta, sadece konuları bilmenin adaylara tek başına başarıya ulaştırmaması. Geometri dersinden başarılı olabilmek için , öncelikle soruyu doğru okumak, şekli incelemek ve neyin sorulduğunu iyi anlamak gerekiyor. Bu, sorunun yarısından çoğunun çözülmesi anlamına geliyor. Konularla ilgili çok fazla pratik yapmak, bu testte başarılı olmak için olmazsa olmazların başında geliyor.

Haberin Devamı