Gazete Vatan Logo

Maserati’den torpilli

Yeniden yapılanan Alfa Romeo, Maserati’nin teknolojisinden yararlanarak sinerji yaratacak. Giulia ve ilk SUV modeli Stelvio ile atağa kalkan marka, premium ürünlerle öne çıkacak

Maserati’den torpilli

Efsane İtalyan Alfa Romeo, yeni modelleri ile vites büyütmeye hazırlanıyor. 2017’de 107’inci yaşına basan marka, Türkiye’de Giulia, ilk SUV modeli Stelvio ile atağa kalkmayı hedefliyor. Global çapta yeniden yapılanan Alfa Romeo, yeni dönemde lüks Maserati’nin sinerjisinden faydalanacak.

Alfa Romeo ve Jeep Marka Direktörü-Fer Mas Şirket Müdürü Sinan Saip Bel, Alfa Romeo’nun daha sofistike ve premium modellerle öne çıkacağını belirterek, “Giulia’yı bekleyen önemli bir müşteri kitlesi var. İlk SUV modelimiz Stelvio son çeyrekte gelecek, pozitif katkı sağlayacak. 2017’de hedefimiz 750 adetlik satış” diye konuştu.

Teknoloji transferleri ve yol haritası kapsamında Alfa Romeo’yu Türkiye’de Maserati’ye artık daha yakın konumlandırmaya başladıklarını söyleyen Bel, planlarını şöyle anlattı:

Alfa’da hedef 200 bin satış

“İtalya’da Fiat Chrysler Automobiles (FCA) içindeki markalarda ciddi bir entegrasyona gidildi. Üretimde özellikle Alfa Romeo Giulia QV’de, Ferrari altyapısı ve şasenin bir kısmında Maserati etkisi göze çarpıyor. Alfa Romeo’nun bu yeniden konumlanma ve doğru stratejilerle yıllık global 60 bin gibi adetlerden 200 binlere yükselmesi gündemde. Bu kapsamda Maserati ve Alfa Romeo markaları sinerjilerinin arttığı bir süreçten geçiyor. Maserati yeni bir sürece girdi. Yeni planlama ve organizasyon kapsamında yıllık 6 bin hedefli olan satış adetleri, kısa süre içerisinde 40 binlere kadar ulaşarak büyük bir ivme yakaladı. SUV modeli Levante ile 70 bin adetler dile getiriliyor. Sonuç olarak Maserati’de planlanan yol haritası çok iyi bir şekilde karşılığını buldu. Şimdi Alfa Romeo markası için de yeni bir dönem başlıyor diyebiliriz.”

Haberin Devamı

Ferrari müşterileri en güçlü Jeep için sırada

Jeep markasıyla da ilgili bilgiler veren Sinan Saip Bel, geçen yıl oluşan boşluğu Compass ile kapatacaklarını söyledi. Yılın son çeyreğinde Jeep Compass’ı satışa çıkaracaklarını belirten Bel, şöyle devam etti:
“9 ileri otomatik şanzıman gibi özelliklere sahip Compass için ilk etapta 200 adetlik satış hedefi belirledik. En güçlü SUV Grand Cherokee Trackhawk için de Ocak 2018’de sipariş alacağız. Ferrari ve Maserati müşterileri şimdiden Trackhawk ile ilgili bizlere ulaşmaya başladı.”
Maserati 100'ü geçecek
Fer Mas tarafında olumlu bir seyir izlediklerini aktaran Sinan Saip Bel, “Maserati’de Ankara ile bayilik yapılanmasını başlattık. Sırada Bursa ve Antalya bayileri var. Bursa’da Mengerler ile işbirliği gerçekleştiriyoruz. Gaziantep, İskenderun, Samsun, Adana gibi şehirlerde ciddi müşterilerimiz var. Maserati’de satış adetleri olarak bu yıl Türkiye’de ilk kez 3 haneleri geçeceğiz” diye konuştu.

Haberin Devamı