Gazete Vatan Logo

Masadaki son anket sonucu ortaya çıktı! Fark 3 puan...

CHP’nin yerel seçimlerde kazandığı 11 büyükşehirde vatandaş memnuniyetini ölçtüğü araştırma tamamlandı. CHP’li Torun, AK Parti oylarının 32.4’e gerilediğini savunurken, CHP’nin 35.1, MHP’nin 10.0, HDP’nin 9.9, İYİ Parti’nin 9.4 şeklinde sıralandığını söyledi.

Masadaki son anket sonucu ortaya çıktı! Fark 3 puan...

CHP’nin, yerel seçimlerde göreve gelen 11 büyükşehir belediyesine yönelik yaptırdığı memnuniyet araştırmasından dikkati çeken sonuçlar çıktı. Raporda, “CHP’ye fanatik düzeyde karşı olan, kulaklarını tümüyle kapatmış olanların oranı yüzde 15’e gerilemiş durumda” denildi. Raporda seçmenlerin CHP’li belediye başkanlarına başarılı olmaları için ise 2 yıl süre tanıdığı belirtildi.

Milliyet'ten Şevket Yaman'ın haberine göre, vatandaşların, CHP’li belediyelerden memnuniyetlerinin ölçüldüğü kamuoyu araştırması tamamlandı. 18 bin seçmenle yüz yüze anket tekniği uygulanarak yapılan araştırmanın sonuçları dün Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun tarafından açıklandı.

"AK PARTİ'Yİ GEÇTİK"

Torun, CHP’nin belediye başkanlığını aldığı tüm şehirlerdeki oylarını yükselttiğini dile getirdi. Bu şehirlerin Türkiye toplam seçmeninin yüzde 45’ini oluşturduğuna işaret eden Torun, “11 şehrin ortalamasında CHP’nin birinci parti haline geldiğini görüyoruz. Seçmenlerin yüzde 45’ini oluşturan 11 büyükşehirin birinci partisiyiz. Son genel se çimlerde birinci partinin yaklaşık 7 puan gerisindeydik. Şimdi yaklaşık 3 puan ile önündeyiz” dedi. Torun, araştırma tablolarında, AK Parti’nin 32.4, CHP’nin 35.1, MHP’nin 10.0, HDP’nin 9.9, İYİ Parti’nin 9.4 şeklinde yer aldığını söyledi.

Haberin Devamı

Edinilen bilgilere göre, araştırma raporunda, CHP’nin toplumdaki karşılığına ilişkin olarak, şu değerlendirmeler yer aldı:

FANATİK KARŞITLAR

“CHP’nin yükselişi kutuplaşmayı zayıflatıyor. Başkanlarımız seçmene güven veriyor. CHP’ye fanatik düzeyde karşı olan, kulaklarını tümüyle kapatmış olanların oranı yüzde 15’e gerilemiş durumda. Bu geri kalanların CHP’lileştiği anlamına gelmiyor. CHP’ye yönelik eleştiri yapan seçmenler, eleştirilerinde daha anlayışlı, daha hakkaniyetli ve yol gösterici bir tutumu benimsiyor. Bu tür bir muhalefet anlayışı uzun süredir AK Parti tarafından topluma ekilen kutuplaşma tohumlarının artık tutmadığını gösteriyor. AK Parti, toplumu artık kutuplaşma baskısıyla zehirleyemiyor. CHP’nin makul, yol gösterici ve akılcı muhalefet anlayışı toplumda karşılık bulmuş durumda.”

Haberin Devamı

Raporda, seçmenlerin, CHP’li belediye başkanlarına güveninin sürdüğü belirtilirken, “Seçmenler başkanlarımızın mazeretlere sığınmadan işlerini yaptıklarının farkında. Aynı zamanda başkanların önüne çıkarılan engellerin de farkında. Seçmenlere başkanlara ne kadar kredi açtıklarını sorduk. Seçmenler ortalama 2 yıl süre tanıyor. Başkanlarımızın tümüne destek artmış durumda” denildi.

"HUZUR İKLİMİNİ YAKALAMALIYIZ"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Anavatan Partisi Genel Başkanı İbrahim Çelebi ile görüşmesinde, siyasette uzlaşı kültürünün ve huzur ikliminin yakalanması gerektiğini belirterek, “Gerginlik ve kavga Türkiye’ye bir şey kazandırmaz” dedi.

Çelebi, Kılıçdaroğlu’nu önceki gün CHP Genel Merkezi’ndeki makamında ziyaret etti. Edinilen bilgilere göre görüşme, Çelebi’nin talebi üzerine gerçekleşti. Görüşmede CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı da yer aldı. Çelebi’nin Anavatan Partisi olarak uzlaşma kültüründen yana olduklarını ve ülke menfaatleri çerçevesinde duruş sergilemeye devam edeceklerini ifade ettiği öğrenildi. 2018 seçimlerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı destekleyen Çelebi’nin, “Ama referandumda hayır cephesinde yer aldık. Ülkenin menfaatlerine göre tavrımızı belirliyoruz” dediği belirtildi.

Haberin Devamı

Kılıçdaroğlu’nun ise, siyasette uzlaşma kültürünün oluşmasının Türkiye’nin en temel ihtiyaçlarından biri olduğunu vurguladığı öğrenildi. Edinilen bilgilere göre Kılıçdaroğlu, gerilimin ve kavganın ülkeye bir şey kazandırmayacağını ifade ederek, “huzur ikliminin” yakalanması gerektiğini söyledi. Kılıçdaroğlu, bunu sağlamak için kendisinin ve partisinin elinden geleni yapacağını dile getirdi.

Görüşmede, yeni siyasi oluşumlar da değerlendirildi. Kılıçdaroğlu’nun yeni partilerin kurulmasının önemli olduğunu vurgulayarak, “Yeni siyasi partiler demokrasinin gelişmesine katkı sunmalıdır” dediği bildirildi.