Gazete Vatan Logo

Market cinayeti sanıklarına müebbet

Mamak'ta market sahibi Bülent Öztürk'ü öldürdükleri iddiasıyla yargılanan sanıklar Gökhan Özgökmen, Mithat İvaz ve Ferdi Uğur, “nitelikli kasten adam öldürme” suçundan, ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırıldı.


Ankara 6. Ağır Ceza Mahkemesindeki davanın bugünkü duruşmasına, tutuklu sanıklar Özgökmen, İvaz ve Uğur ile avukatları ve öldürülen market sahibi Öztürk'ün ailesi ile avukatı katıldı.

Mithat İvaz'ın avukatı Serkan Eroğlu, sanıkların mahkemede verdiği ifadelere göre müvekkilinin olay yerinde olmadığını ve suçsuz olduğunu savunarak, beraat talebinde bulundu. Avukat Eroğlu, müvekkilinin olay günü tanık Ali Akbaş ile beraber olduğunu yineleyerek, buna ilişkin başka tanıkların da dinlenilmesini istedi.

Mahkeme heyeti, aynı konuda Ali Akbaş'ın daha önce dinlenildiği gerekçesiyle bu talebi reddetti. Sanık Mithat İvaz ise avukatının savunmasına katıldığını belirterek, Ali Akbaş'ın kendisiyle ilgili mahkemedeki ifadesinin doğru olduğunu öne sürdü ve beraatını talep etti.

Sanık Gökhan Özgökmen'in avukatı Elif Çelikkaya da yazılı savunma vererek, daha önceki savunmasını tekrarladı.
Avukatının savunmasına katıldığını ifade eden Özgökmen de daha önce verdiği ifadelerini değiştirerek, suçu tek başına işlediğini söyledi.

Sanık Ferdi Uğur'un avukatı Murat Güllü ise müvekkilinin cinayet sırasında, olay yerinde olduğuna dair yeterli delil olmadığını, yalnızca aracını Gökhan Özgökmen'e verdiğini söyleyerek, beraatını talep etti.

Uğur da son sözünde, söz konusu suçla ilgili olarak babasını da emniyete götürdüklerini, bu nedenle suçu işlediğini kabul ettiğini öne sürdü. Önceki ifadelerini değiştiren Uğur, suçsuz olduğunu savunarak beraatını istedi.

Mahkeme heyeti, her üç sanığa ayrı ayrı olmak üzere Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) 82. maddesi uyarınca “nitelikli kasten adam öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi. Sanıklar ayrıca, “ruhsatsız silah bulundurma” suçundan ayrı ayrı 1 yıl hapis ve 556'şar YTL para cezasına çarptırıldı.

Mahkeme heyeti, hazırlık aşamasında tanık olarak dinlenilen Ali Akbaş hakkında, yeminli ifadesini değiştirerek, mahkeme huzurunda sanıklar lehine ifade verdiğinden suç duyurusunda bulunulmasına karar verdi.

Öte yandan sanıklarla ilgili olarak, yağma suçunu işledikleri iddiasıyla suç duyurusunda bulunulması da kararlaştırıldı.


Haberin Devamı