Gazete Vatan Logo

Maliye Bakanlığı'ndan yüz binlerce işçiye kıdem tazminatı müjdesi!

Yüz binlerce çalışan bu haberi bekliyordu Hazine ve Maliye Bakanlığı, sendika tarafından kadroya alınan taşeron işçilere emeklilik veya işten ayrılma durumunda kıdem tazminatı ödenip ödenmeyeceği konusuna ilişkini yöneltilen soruya yanıt verdi.

Maliye Bakanlığı'ndan yüz binlerce işçiye kıdem tazminatı müjdesi!

Kadroya alınan taşeron işçilerin işten ayrılmaları ya da emekli olmaları durumunda kıdem tazminatına hak kazanıp kazanamayacakları konusu uzun zamandır merak ediliyordu. Yüz binlerce çalışanı sevindirecek açıklama Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan geldi. TEZ-KOOP-iŞ Sendikası, uygulamada yaşanan tereddütlere son vermek adına bakanlıktan, bu durumdaki personel için nasıl bir yol izlenmesi gerektiği hakkında görüş istedi.

BAKANLIK KIDEM TAZMİNATI KONUSUNDAN SON NOKTAYI KOYDU!

Bakanlık, sözleşmeli işçilerden sürekli işçi konumuna geçenlerin kıdem tazminatı hakları konusunda verdiği yanıtta: "4857 sayılı İş Kanununa göre işçi tanımına giren söz konusu personele 375 sayılı Kanun hükmünde Kararnamenin 1. maddesinin D bendinde belirtilen koşulları taşıması halinde, bu tazminatın ödenmesine imkan bulunduğu mütalaa edilmektedir" ifadesini kullanarak müjdeli haberi verdi.