Gazete Vatan Logo

‘Yavru muhalefet’ diyen spikere ceza

‘Yavru muhalefet’ diyen spikere ceza

TRT, MHP’ye ‘yavru muhalefet’ diyen spiker Anda Özmen’i bir müddet işten el çektirdi. Özmen, ‘O an aklıma geldi’ diyerek MHP’den özür diledi.

TRT haber sunarken “Ana muhalefetten yavru muhalefete geçelim” ifadesini kullanınca MHP’nin tepkisini çeken spiker Anda Özmen’e ‘bir müddet’ işten el çektirdi. ‘Yavru muhalefet’ ifadesi nedeniyle Ülkü Ocakları’nın TRT’yi protesto etmesine neden olan spikeri Anda Özmen’in, TRT’deki yöneticilerine, “O an aklıma o geldiği için söyledim. Art niyetim yoktu” diye açıklama yaptığı öğrenildi. VATAN’a olayla ilgili bilgi veren TRT yetkilileri, ‘yavru muhalefet’ tanımlamasının haber metninde bulunmadığını ve spikerin “art niyetsiz kendi tanımlaması” olduğunu belirtti. Yetkililer, Özmen’in olay nedeniyle spikerlikten bir müddet el çektirildiğini de bildirdi.



‘Haber metninde yoktu’

TRT Haber ve Spor Yayınları Dairesi Başkanı Nasuhi Güngör, konuyla ilgili olarak “Ana Haber Bültenini sunan spikerimiz, haber metninde yer almayan bir ifadeyi kullanmıştır. Konuyla ilgili gerekli inceleme başlatılmıştır” açıklamasını yaptı. Özmen de twitter üzerinden özür diledi. Özmen, “Yapmış olduğum gaftan dolayı Milliyetçi Hareket Partisi’nden özür dilerim. Tamamen spontane gelişen, hiçbir art niyet olmaksızın iki haber arasında bağlantı yapmak adına söylenmiş yanlış bir sözdür. Tekrar özür diliyorum” ifadelerini kullandı.

Akşener’den ‘izlemeyin’ çağrısı

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, dün bir açıklamayla ‘yavru muhalefet’ nitelemesine tepki gösterdi. Yalçın “TRT 1’in haber sunucusu tarafından MHP için edep ve terbiye dışı bir tonla ‘yavru muhalefet’ tabiri kullanılmıştır. Başbakan, 11 yıldır sürdürdüğü MHP’ye yönelik nefret söylemini TRT’deki yandaş kadroların belleğine yerleştirmiştir” dedi.

MHP’li Meclis Başkanvekili Meral Akşener de twitter’dan yazdığı mesajlarla, TRT spikerinin tavrını eleştirdi. Akşener, “Ülkücüleri TRT yi izlememeye ediyorum” çağrısı yaptı.

Haberin Devamı