Gazete Vatan Logo

TİMED, Arınç’la bir araya geldi

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ve Basın yayın Enformasyon Genel Müdürü Murat Karakaya ile yapılan görüşmeye Talat Atilla, Bedreddin Habiboğlu, Abdullah Yüce, Metin Işık, Yetkin Yıldız, Şükrü Taner Karakaş, Oğuz Güler ve Ersin Tokgöz katıldı.

TİMED Başkanı Talat Atilla bir an önce yasalaşması beklenen internet yasa taslağı ile ilgili TİMED’in görüş ve önerilerini Arınç ve Karakaya’ya aktardı ve taslakla ilgili düzeltilmesi gereken konuları içeren dosyayı Arınç’a sundu.

ARINÇ: YASAYI BİR AN ÖNCE ÇIKARMAK İSTİYORUZ

İnternet yasası için iki yıldır çalıştıklarını ve yasasının bir an önce çıkarılması için hazırlık yapıldığını anlatan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç sektör temsilcilerinin görüşlerinin alındığı için sürecin uzadığını kaydetti.

KARAKAYA: YASA SOSYAL PAYLAŞIM SİTELERİNİ DEĞİL HABER PORTALLARINI DİKKATE ALIYORUZ

TİMED üyelerine yasa taslağının geldiği son aşamayı aktaran Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürü Murat Karakaya taslağa henüz son şeklin verilmediğini ve gelen görüşlere göre tasarının şekillendirildiğini kaydetti. İnternet medyasının yasal zeminin basın kanununa eklenerek sağlanacağını belirten Karakaya taslakta sosyal paylaşım sitelerini değil haber portallarını dikkate aldıklarını ve çerçeveyi ona göre çizdiklerini söyledi.

Haberin Devamı