Gazete Vatan Logo
Magazin 'Soyadım İslam'dan'

'Soyadım İslam'dan'

Ronaldo'nun sevgilisi, soyadının Müslüman ismi olduğunu ifade etti.

Rusya'da Emanzhelisk adında, haritada bile bulunamayan, tek geçim kaynağı madencilik olan küçük bir köyde doğdu Irina. Rus bir anne ve Tatar bir babanın ikinci kızıydı. Maden işçisi babaları terk edince, müzik öğretmeni anne iki kızını tek başına büyüttü. Evde patates yetiştirip okulda piyano eğitimi alırken 2007'de katıldığı modellik kursunun ardından hızla tanındı.

RONALDO İLE GELEN ŞÖHRET

Şeyhislamova olan soyadını Shayk olarak kısalttı. Uluslararası önemli dergilerin kapaklarında ve büyük reklam kampanyalarında yer aldı. Onu Irina Shayk yapan ve top modeller arasına sokan şöhretse, 2010'da gönlünü kaptırdığı Real Madrid formasını terleten futbolcu Cristiano Ronaldo'yla birlikte geldi.

"SOYADIM İSLAM'DAN"

Shayk, Habertürk'ten Aysun Öz'ün sorularını yanıtladı. "Soyadım yarı Tatar olan babamdan. Bu ismin köken olarak birkaç farklı versiyonu var; ama en popüler olanı bir Müslüman ismi olan Şeyh İslam'dan geliyor." dedi.

"KUR'AN'A SAYGILI"

Takımda en iyi arkadaşlarının birinin Cristiano Ronaldo olduğunu söyleyen Mesut Özil, Portekizli yıldızın ayrıca dinine karşı da son derece saygılı olduğunu sözlerine eklemiş ve "Ronaldo yakın arkadaşım. Ayrıca dinime karşı saygılı. Ben Kur'an okuduğum zaman saygı gösteriyor.Kur'an duymak hoşuna gidiyor." açıklamasında bulunmuştu.

Haberin Devamı