Gazete Vatan Logo
Magazin Psikopat eşin ardındaki kadın: Rosamund Pike

Psikopat eşin ardındaki kadın: Rosamund Pike

İngiliz aksanlı gizemli haliyle polisiye dram türündeki ‘Kayıp Kız’ filmindeki rolü için, ‘ondan başkası oynayamazdı dedirten’ Rosamund Pike, Oscar adayı olduktan sonra daha da merak uyandırdı. İşte psikopat Amy’nin ardındaki kadın...

Tam 450 galon kan kullandık

Vanity Fair dergisinin Şubat sayısı için röportaj veren Rosamund Pike, filmdeki psikopatlığı sergilemek için matematiksel bir yöntem seçti ve kanlı sahneler yüzünden 36 yatak çarşafı, 450 galon sahte kan ve 36 çift iç çamaşırı kullanıldığını söyledi. Editör Sam Kashner’a konuşan 35 yaşındaki oyuncu, “Bu film için hayatımda ilk defa kamera önünde bu kadar çok vakit geçirdim. Bir günde 5-6 saat çekim yapıyorduk ve bu 1000 günü geçti” dedi.

Kimse gerçek seni istemiyor

Oscar Ödül Töreni’ni de sunacak Neil Patrick Harris ile kanlı sahnelerinde sahte kanı temizlemek için en az 36 kez yıkanmak zorunda kaldığını söyleyen Pike, ‘Kayıp Kız’dan sonra Londra’da bir dükkandan alış veriş yaparken, satıcının kendisine “Tıpkı ‘Kayıp Kız’daki başrole benziyorsunuz” dediğini ve gerçekten o olduğunu, İngiliz olduğunu söyledikten sonra “Siz başrolsünüz bir dükkandan soğuk et almamalısınız” dediğini anlattı ve şu kanıya vardığını söyledi: “İnsanlar gerçekte ne olduğunuz görmek istemiyor.”

Haberin Devamı

Bond kızı olarak tanındı

Bond serisinin 2002 yapımı ‘Die Another Day’ filminde Bond kızı Miranda Frost’u oynayarak tanınan İngiliz oyuncu, 2005’te de ‘Gurur ve Önyargı’da oynadı. Londra doğumlu Pike, piyano ve çello çalıyor, Fransızca ve Almanca çalıyor. Oxford’da Wadham Fakültesi’nde okurken ise Bill ve Hillary Clinton çiftinin kızı Chelsea Clinton ile arkadaştı. Pike, İngiltere’de Sheakespeare ve Arthur Miller gibi yazarların kaleminden tiyatro oyunlarında yer alarak oyunculuk kariyerini ciddi anlamda geliştirdi.

Hemen setten defolup bebek yaptım

Rosamund Pike, filmde Amy’yi oynadıktan sonra, şeytanlığından çok etkilendiğini ve dünyanın bu kadar korkunç bir yer olmadığını hatırlamak için setten kurtulur kurtulmaz insanı bir şey yapmak için “bebek yaptığını” da şu sözlerle anlattı: “Çekimler bittikten sonra oradan defolup bir insan yapmak zorundaydım. Film benim için gerçekten zor bir deneyimdi ve bittiğinde düşündüğümden daha fazla etkilenmiştim. Dünyaya pozitif bir şey getirmeye ihtiyacım vardı. Hayat, etrafınızdaki küçük varlıklarla güzel.”

Haberin Devamı

Matematikçi sevgili...

Oyuncunun, aşk hayatında çok fazla isim yok. Oxford yıllarında yine ünlü aktör Simon Woods ile iki yıllık bir üniversite aşkı var. 2007’de ise yönetmen Joe Wright ile nişanlandı ancak çift 2008’de evliliğe ramak kala yollarını ayırdı. Şimdi ise Hollywood dünyası için ilginç bir seçim yaparak 6 yıldır matematik uzmanı Robie Uniacke ile birlikte. Geçtiğimiz ay doğan bebekleriyle birlikte iki çocukları var.