Gazete Vatan Logo
Magazin Pop cumhuriyetine hoş geldiniz!

Pop cumhuriyetine hoş geldiniz!

Bugüne kadar yayınladıkları iki stüdyo albümünde kendi Pop Cumhuriyetini ilan eden ve dünyanın en küçük ülkesini kuran İsviçreli grup Kadebostany, 4 Kasım’da Zorlu PSM sahnesinde hayranlarıyla buluşuyor. DJ, yapımcı ve besteci Kadebostany ve onun üniformalı sahne arkadaşları görsel-işitsel anlamda hayli güçlü bir canlı performansa sahip. Kadebostany ile yaptıkları müzikal devrimi konuştuk

Pop cumhuriyetine hoş geldiniz!

Zorlu PSM’deki konserinizde bizi ne gibi sürprizler bekliyor? Seyirciniz, konserinizi dört gözle bekliyor. Neler hissediyorsunuz?

Yepyeni bir şovla sahnede olacağız. ‘Castle In The Snow’, ‘Walking With A Ghost’, ‘Crazy In Love’ gibi klasik şarkılarımız ve gelecek albümde yer alan yeni şarkılarımızı içerecek. Yeni şovumuzdan dolayı gururluyuz; duygusal, şiirsel ve devrimsel olmasını istiyoruz.

‘Castle In The Snow’ gibi bir global hit’ten sonra yeni hitler üretmek nasıldı?

Bir hit yazamaz ya da üretemezsiniz, sadece tutku ve samimiyetle müziği yaratırsınız. Sonrasında insanlar bunun bir hit olup olmadığına karar verirler.

Müziğe yeni kurallar koyuyoruz

‘Castle In The Snow’un ardından yatan bir hikaye var mı?

Bu şarkıyı yazdığım zaman diğer şarkılardan bir farkı yoktu. Üretmek için çok zaman harcıyorsun ve tüylerin diken diken olduğunda tamam diyorsun. Şarkıyı canlı performe ettiğimizde bunun bir hit olacağını anladık.

Üçüncü albümünüzden biraz bahsedebilir misiniz? İlk iki albüme göre farklılıkları neler? Şarkılar nasıl oluştu?

Haberin Devamı

Her bir albüm diğerinden tamamen farklı oluyor! Her defasında yeni kurallar koyuyorum. “Gelecekten Opera” gibi bir görüşe sahiptim, farklı kadın vokaller, yoğun duygular, devrimsel, gururlu ve evrensel. Yaratım sürecinde kompozisyonun kalitesine odaklandım ve her şeyi piyanoda yazdım. Sonrasında da orkestra, çocuk korosu için bölümler oluşturdum ve farklı vokallerle çalıştım.

Yeni projeleriniz var mı? Sizi yine festival sahnelerinde görebilecek miyiz?

Yıl sonuna doğru gün yüzüne çıkacak birçok proje üzerine çalışıyoruz.

En iyi canlı grup

2011 çıkışlı ilk albüm The National Fanfare of Kadebostany’de yer alan Kazak Rules ve 2013 çıkışlı ikinci album Pop Collection’da yer alan Walking with a Ghost gibi hit şarkılarla ülkemiz radyolarında sıkça yer verilen grup, The Avener’ın katkıda bulunduğu 2015 çıkışlı Castle in the Snow isimli single’la da büyük ilgi topladı. Vurucu müziğini sahnede tam anlamıyla bir görsel şölene dönüştürebilen ve bu yönüyle Avrupa’nın en iyi canlı performansa sahip gruplarından biri olarak kabul gören Kadebostany, kendi Pop Cumhuriyeti’ni 4 Kasım’da Zorlu PSM sahnesine taşıyor!

Haberin Devamı