Gazete Vatan Logo
Magazin Maral Büyüksaraç kimdir?

Maral Büyüksaraç kimdir?

Ünlü işadamı Mete Büyüksaraç'ın kızı Maral Büyüksaraç için mahkeme uyuşturucudan 2 yıl hapis cezası verdi. Mahkemeye çıkarılan Maral Büyüksaraç neler söyledi. Maral Büyüksaraç'la ilgili merak ettiğiniz tüm ayrıntılar haberimizde.

Ünlü işadamı Mete Büyüksaraç’ın, kızı olan Maral Büyüksaraç, hakkında İstanbul 64. Asliye Ceza Mahkemesi’nde açılan davanın karar duruşmasına avukatı, ailesi ve emekli büyükelçi büyükbabası Olgun Büyüksaraç da katıldı. Geçen 26 Aralık’ta duruşmaya Adli Tıp Kurumu Kimya İhtisas Şubesi’nden iletilen raporunda saç numunesinde uyuşturucu maddelerden ’kokain, benzoilekgonin, uyarıcı ve metoklopramid’ bulunduğuna dair rapor verilen Büyüksaraç, hakkında dava açıldığında 17 yaşında olduğunu, stresli, günde 18 saati bulan yorucu bir mesleği olduğunu belirterek eğitim için bulunduğu New York’ta uyku sorunu ile baş edemeyince bir kere uyuşturucu kullandığını kabul etmişti. Maral Büyüksaraç, Türkiye’de hiçbir zaman uyuşturucu satın alıp kullanmadığını savunurken, "Yoğun sigara tükettiğim için bir sonraki içtiklerimi de esrar sandılar. Arkadaşlarım sorduklarında defalarca ‘Hayır’ dedim. Çağatay Ulusoy uyuşturucu operasyonunda içeri alındığında polis beni arayarak en son benimle telefonla görüştüğünü söylediğini belirttiler. Bildiğimi anlattım, bu kadar. Şüpheli bir durum olsa bu kadar süre beklenilmezdi sanırım" demişti.

Haberin Devamı

Duruşmada ‘son sözü’ sorulan Maral Büyüksaraç, suçlamayı kabul etmeyerek beraatini istedi. Mahkeme heyeti açıkladığı kararında Maral Büyüksaraç’a 2 yıl hapis cezası verildiğini açıkladı.

Mahkeme, oyuncu Büyüksaraç’ın suç tarihindeki yaşı ve duruşmalardaki iyi halini göz önüne alarak cezasının paraya çevrilmesine karar verdi.

"UYUŞTURUCU BAĞIMLISI DEĞİLİM"

Hakkında verilen karara ilişkin açıklama yapan oyuncu Maral Büyüksaraç, avukatının hukuki süreci izleyeceğini belirtirken, "Sanki sadece ünlüler uyuşturucu kullanıyor gibi bir yargı var. Yaşımla, psikolojimle alakalı bir durum değil. Evet sigara bağımlısı olabilirim ama uyuşturucu değil. Babam tek destekçim" dedi.

Maral Büyüksaraç kimdir?

Maral Büyüksaraç 28 Aralık 1996 doğumlu Türk oyuncu.

Maral Büyüksaraç, emekli büyükelçi ve eski siyaset adamı Olgun Büyüksaraç'ın oğlu Mazhar Büyüksaraç'ın torunudur. Mete Büyüksaraç'ın kızıdır. Annesi Alman asıllı piyanist olduğu için çocukluğunu İtalya, Almanya ve ABD gibi yabancı ülkelerde geçirdi. İl ve orta öğrenimini Cihangir'de tamamlayan Maral Büyüksaraç, liseyi Beyoğlu Lise'sinde tamamlamıştır.

Haberin Devamı

9 Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümü okumaktadır. New York'taki EC dil okulunu bitirdi ve ayrıca Mannes Müzik Koleji'nde (Mannes College The New School for Music) eğitim gördü. 1996 yılında Umur Bugay imzalı Bizimkiler dizisiyle televizyon dünyasına giriş yaptı, ayrıca birçok tiyatro oyunu ve reklam filminde oynadı.

Daha sonra Kenter Tiyatrosunda oyunculuğa, Şerif Gören'in Ay Büyürken Uyuyamam filmindeki rolüyle de sinemaya adım atan Büyüksaraç, Star Tv'de yayınlanan Lazutlar'da rol aldı. 2011 yapımı Ay Büyürken Uyuyamam filmiyle 2011 yılında Karadeniz Teknik Üniversitesi Televizyon Ödülleri Gecesinde Cahide Sonku Umut Veren Genç Kadın Oyuncu Ödülünü 15 yaşında Meral Okay'ın elinden alan oyuncu, aynı filmle Ortadoğu Teknik Üniversitesi Türkan Şoray Geleceğin ve Şimdinin En iyi Oyuncusu ödülünüde Türkan Şoray'ın elinden almıştır.

Haberin Devamı