Gazete Vatan Logo
Magazin Makyaja Hayır Hareketi!

Makyaja Hayır Hareketi!

Yeni Single’ı ile son derece farklı bir tarzla piyasaya dönen neo-soul müziğin güçlü ismi Alicia Keys, #nomakeup etiketiyle artık makyaj yapmayacağını ve nedenini açıkladı.

Makyaja Hayır Hareketi!

Grammy ödüllü Alicia Keys, yeni albümü ile imaj olarak farklı bir çizgide yol aldığını belli etti. LennyLetter.com’a yazdığı duygusal yazıda, artık makyaj yapmama kararı aldığını ve bunu bir devrimin başlangıcı olarak nitelendirdiğini belirtti; “Artık cildimi saklamak istemiyorum. Ne yüzümü, ne zihnimi, ne düşüncelerimi, ne hayallerimi, ne yaşadığım zorlukları, ne de duygusallığımı. Hiçbir şeyi.” Keys yazdığı mektupta, toplumun güzellik standartlarının üzerinde oluşturduğu baskıyı ve bunun kendisini nasıl “yeni özgürlüğe” ulaştırdığından bahsetti.

Sanatçı, yeni albümünün fotoğraf çekimleri için spor salonundan çıkıp makyajsız haliyle stüdyoya geldiğinde bu standartlara uymayı artık reddettiğini ve doğal güzelliğini kabullendiğini söylüyor. “Spordan yeni gelmiştim ve beyzbol şapkamın altında fularım vardı. Fotoğrafçım Paola, ‘Seni şu an çekmek istiyorum! Yeni şarkın taptaze ve çok doğal, aynı senin gibi! Bu müzik böyle doğalsa, senin de öyle olman gerekir!’ dedi.”

Keys, bu teklife ilk olarak tereddütle yaklaştığını ancak daha sonra kendini hiç bu kadar güçlü, özgür ve güzel hissetmediğini dile getiriyor. Çektikleri fotoğrafı daha sonra yeni teklisi In Common’ın kapak fotoğrafı olarak seçiyorlar. “Güçlü hissettim çünkü nihayet orijinal arzularım kendilerini buldu. Kendimi dinleme, yıllar boyunca inşa ettiğim duvarları yıkma, amaç dolu olma, en önemlisi kendim olma arzusu! Kendime söz verdiğim şeyleri dile getirirken evren beni dinliyordu, ve belki de ben artık evreni dinlemeye başlamıştım. Her ne olursa olsun, işte #nomakeup hareketi bu şekilde başlamış oldu.” Hareketin başlangıcından kısa süre sonra Keys Vanity Fair ve Fault dergilerine makyajsız olarak poz verdi.

Haberin Devamı