Gazete Vatan Logo
Magazin İlelebet moğollar!

İlelebet moğollar!

Moğollar, kuruluşunun 50’nci yılını Zorlu PSM’de ünlü sanatçıların sahne aldığı dev bir konserle kutladı

İlelebet moğollar!

NEBİL Özgentürk’ün hazırladığı ‘Moğollar Belgeseli’ ile başlayan gecenin sunuculuğunu İzzet Öz üstlendi. Cem Karaca, Barış Manço ile seneler önce yapılan röportajlar gözyaşları ile izlendi. Bülent Ortaçgil, Teoman, Nejat Yavaşoğulları, Ezhel, Ezgi Aktan, Harun Tekin, Ayzer Danga, Hayko Cepkin, Utku Ünal, Halit Ergenç, Hüseyin Turan ve Duman’ın sahne aldığı konser yaklaşık 3,5 saat sürdü.

CAHİT Berkay, “Çok heyecanlıyız. 50 sene, dile kolay... Bu kadar uzun dayanan grup yok” derken, bas gitarist Taner Öngür “Böyle kuşaktan kuşağa devam etsin istiyoruz. İlelebet Moğollar… İlerde robotlar çalar” diyerek dinleyenleri gülümsetti.

Kapitalist sistemden beklentim olmaz

BİRCE Akalay, konsere sevgilisi Can Tunalı ile birlikte geldi. Akalay “Moğollar bana ailemden mirastır. Onları dinleyerek büyüdük. Türkiye’nin eğer bir müziği olsaydı o Moğollar olurdu, Cahit Berkay olurdu, Cem Karaca olurdu, Barış Manço olurdu. O yüzden çok özel bir gece bizim için” dedi. 14 Şubat Sevgililer Günü sorulunca ise oyunca, “Benim için özel bir gün değil. Kapitalist sistemden beklentim olmaz” diye yanıt verdi.

Haberin Devamı