Gazete Vatan Logo
Magazin Hayalim pop caz albümü yapmak

Hayalim pop caz albümü yapmak

Bugüne kadar dört Altın Kelebek Ödülü ve bir Türkiye Video Müzik Ödülü dahil olmak üzere çok sayıda ödül kazanan Funda Arar, 2000 yılından beri müzik dünyamızda bizlerle birlikte. Arar’ın yeni single şarkısı ‘Bağışla’ müzikseverlerle buluştu...

Hayalim pop caz albümü yapmak

Enbe Orkestrası ile yaptığın ‘Hafıza’, son 10 yılın en muhteşem şarkılarından biri oldu. 2014 yılında çalınma rekorları kırdı. Şarkının bu başarısını neye bağlıyorsun?

Galiba şarkının havası ve sözleri bana cuk oturdu. Sinan Akçıl’ın şarkısı biliyorsun. Şarkı geldi, ben dinledim ama “Önce bir okumam lazım” dedim. Sana böyle ortalama şarkı gibi geliyor sonra solist bir okuyor, bakıyorsun acayip bir şarkı olmuş. Aranje de çok önemli; Febyo’nun aranjesinin de çok önemi var. Febyo, çok doğru ve çok iyi bir aranje yaptı. Yani şarkının her şeyi denk düştü. Güzel oldu, herkes çok sevdi. İnsanlara farklı gelmiş de olabilir...

Arkasından ‘Hoşgeldin’ albümün geldi. Nasıl gidiyor, memnun musun?

Albüm çok iyi oldu, çok da beğenildi. Satışta da çok iyi... Zaten benim hiçbir albümüm çok satıp, birden durmaz; benim albümlerim hep uzun zamana yayılır. Böyle bir bakarız, her klipten sonra satış da biraz daha ileri gitmiş.

Senin her albümünden bir hit patlar ya... Bana senin bu albümünden bir hit çıkmadı gibi geldi.

Haberin Devamı

‘Hayatın Hesabı’ ve ‘Yediverenim’ şarkılarım çok sevildiler.

Belki de ‘Hafıza’ öyle acayip bir başarı kazandı ki, bu şarkıların onun gölgesinde kaldı.

Doğru, öyle bir etki olabilir. ‘Hafıza’ o zaman tek başına bir şarkıydı. Belki de tek olduğu zaman böyle oluyordur. Şarkı tek ya, işte o onun etkisi olabilir. Burada ise albüm var, içinde birçok şarkı var. ‘Hayatımın Hesabı’ ve ‘Yediverenim’ olmak üzere şimdilik sadece iki klip çektik ama daha çekeceğiz.

Albümde daha başka yeni şarkıların varken, birden ‘Bağışla’ adlı bir single yaptınız...

‘Bağışla’ öncelikle bir single değil. Biz bu şarkıyı benim albüme ekledik. Bu yurt dışında da çok yapılan bir sistem. Albümün yeni baskılarında artık ‘Bağışla’ şarkısı da var.

‘Bağışla’ güzel bir şarkı. Sanki albümdeki diğer şarkılarını geçiverdi...

Febyo da öyle söylüyor. Tam bir yaz slow’u, Akdeniz havası var. ‘Hafıza’dan sonra bir de benden hep daha acayip bir şey beklentisi vardı. ‘Bağışla’ ile o oldu sanırım.

Biz ne efkarlı milletmişiz arkadaş!

Haberin Devamı

Albümde yine cover şarkılar da yapmışsın.

Ümit Sayın’dan ‘Ben Tabii ki’ şarkısını yeniden okudum. O şarkıya kopuyor millet. Ben her hareketli şarkıyı kendime yakıştıramıyorum. Bu şarkı hem eğlenceli hem de bana çok uydu. Ümit Sayın’ın zaten çok güzel şarkıları vardır. Hatta klip çekmeyi bile düşünüyoruz. Bora Duran’ın ‘Gamsız’ şarkısı da çok seviliyor, ona da mutlaka bir klip çekeceğiz. ‘Kaç Kadeh Kırıldı’ adlı arabesk şarkıyı da yeniden okudum; çok eskidir, benim bildiğim ve sevdiğim bir şarkıdır. Benim her albümde yaptığım arabesk cover’lardan biridir. Daha klibi bile yok ama YouTube’da öyle bir dinlenme rekoru var ki… Biz ne efkarlı milletmişiz arkadaş!

Senin tarzını neden değiştirmediğin de merak konusu...

Bilmiyorum ki, nasıl değişiklikler olabilir? Repertuvar olduktan sonra o tarz tam oturuyor. ‘Hafıza’ ve ‘Bağışla’ şarkılarımda var değişiklik, onlar daha Akdeniz havası oldular. Gerçi madem değişiklik sordun, benim başka projelerim var. Bir pop caz albüm yapacağım.

Hayatım değişmedi

Annelik senin kariyerini etkiledi mi?

Haberin Devamı

Etkilemedi, hayatımda pek değişiklik olmadı. O eskilerde kaldı; öyle, çocuk yapmam, hayranlarım beni sevmez korkusu yok artık günümüzde. Zaten artık her şey internette, kim özel yaşamını gizleyecek? Tabii ki ünlü insanların da ailesi, çoluk çocuğu olacak. Bu bütün dünyada da artık böyle. Çocuğun olunca sadece eski özgürlüğün gidiyor; hadi atlayayım, şuraya gideyim diyemiyorsun. Boş vakitlerinin hepsinde onun yanında olmak istiyorsun.

Müzik susmasın!

‘Müzik Susturulmaz’ adlı kampanyaya sen de yoğun destek verdin. Biraz da bunu konuşalım.

MÜYOR-BİR bununla ilgili sosyal medyada bir kampanya yaptı. Birçok sanatçı “Müziği susturmak hayatı durdurmaktır” dedi. MÜYAP da buna destek verdi. Ancak diğer iki meslek birliği; MSG ve MESAM ise maalesef sessiz kaldı.

Niye sizin yanınızda olmadılar?

Hiç bilmiyorum, bu durumdan ötürü çok da üzgünüm.