Gazete Vatan Logo
Magazin Gripin'de ayrılık var

Gripin'de ayrılık var

Rock müzik dünyasının başarılı performans gruplarından Gripin’de değişim rüzgârları esiyor.

Evren Gülçığ’ın ayrılmasıyla dört kişi kalan grupta bas gitar artık Arda İnceoğlu’na emanet. Bar programlarına da yeniden start veren Gripin, bir yandan da yeni albümlerini yıl sonuna yetiştirmeye çalışıyor.

* Gripin beş kişiydi, neden karşımda dört kişisiniz?

Birol Namoğlu: Evren (Gülçığ) işlerinin yoğunluğundan dolayı konserlere gelemiyordu. Albüm yapım sürecinde çok fazla yanımızda olmayacaktı. Dolayısıyla grup işlerinden elini ayağını çekip, kendini yoğun olarak çalıştığı reklam sektörüne verdi.

* Kalıcı bir ayrılık mı bu yoksa?


İlker Baliç: Kalıcı ama gayet arkadaşça bir ayrılık. Dostluğumuz tabii ki devam ediyor. şarkılarımıza da yorum yapıyor.
Arda İnceoğlu: şimdilik yola dört kişi devam ediyoruz. Sahnede bas gitar çalmaya başladım, deneme sürecindeyim. Oluyor gibi... Olduğu sürece de böyle devam edeceğiz.

* Albüm kayıtlarında da mı siz çalıyorsunuz?

Arda: Hayır, albüm kayıtlarında eski bir gruptan çok sevdiğimiz biri çalacak.
Birol: 10 yıllık bir gruba yeni üye almak kolay değil. O yüzden böyle bir bas açılımı yaptık. Bir de Arda her enstrümanı çok iyi biliyor.

YENİ ALBÜM ARALIKTA

* Nasıl geçiyor albüm süreci?

Birol: Yedi şarkıyı tamamladık, yavaş yavaş albüm tarafına aktarıyoruz. Kısmetse aralık ayının sonunda piyasaya çıkmış olacak.

* Kaç şarkı olacak bu albümde?

Birol: 10 yerli, bir de yabancı olmak üzere 11 şarkı olacak. Artı 1 için diyaloglar, bağlantılar sürüyor.

* Yeni albümünüzü kendi şirketinizden mi çıkaracaksınız?

Birol: Gergedan Prodüksiyon tarafından çıkarılacak albüm ama çok büyük olasılıkla yapımcı Gergedan olmayacak. ılk etapta ‘Kötü Müzik’ ismini verdiğimiz kendi şirketimiz işi üstlenecek, ondan sonra çeşitli yapımcı firmalar ile diyaloğa gireceğiz.

* Albüm ile beraber bar programına da başladınız. Artık iki haftada bir Hayal Kahvesi Bistro’da sahneye çıkıyorsunuz. Nasıl karar verdiniz buna?

Birol: 10’uncu yılımızda Gripin’in bar programlarını çok özlediğimize kanaat getirdik ve ilk programı 17 Ekim’de yaptık. 31 Ekim’de de sahneye çıkacağız. ıleride haftada bir, cumartesi gecelerine dökmeyi planlıyoruz bunu.

* Neler var bar programınızda?

Birol: Gripin’in yaptığı yerli cover’lar var. ıki, üç yabancı şarkıyla süsledikten sonra güzelce sunuyoruz. 2,5 saat süren ağır bir ortam çünkü..

EUROVISION FAZLA ÖNEMSENMİYOR

* Eurovision hakkında ne düşünüyorsunuz?

Murat Başdoğan: Eurovision fazla önemseniyor. En çok önemseyen ülkeler, Yunanistan ve Türkiye. Tamam, orada yarışmak çok güzel ama herkesin “Eurovision’a gideceğim” demesi de bize çok yapmacık geliyor. Katılacak adam belirlenir ve teklif götürülür. Manga olabilir bu, Atiye veya. Ama her kim gidecekse, modern, Batılı, kültürle barışık olan Türkiye’yi sergilemeli. Bize teklif gelirse, biz de gideriz.

EN İYİ DİZİ GENİŞ AİLE

* “Geniş Aile” dizisindeki “Komşu Kızı” şarkısını hanginiz söyledi?

Birol: Ben söyledim ama ben değilmişim gibi muamele görüyorum! Biraz farklı bir tarzı olsa da bu benim sesim, bizim düzenlememiz. Bu dizi işi, içimize sindi. Zaten diziyi de çok seviyoruz. “Geniş Aile”, bence en iyi yerli dizi. Aile komedisi yapabileceğimize çok inanmıyordum ben, daha çok dram yapabiliriz gibi geliyordu. Ama çok iyi bir yapım ortaya çıkarıldı. şarkımızla bu dizide yer almaktan gayet mutluyuz. “Komşu Kızı”, Erkin Koray’ın seslendirdiği bir parça ama Rüştü Demirci’ye ait. Rüştü Demirci de bizim sürekli yolumuzun kesiştiği bir müzik üstadı. “Dalgalandım da Duruldum”un da bestekârıdır kendisi.

(hürriyet)

Haberin Devamı