Gazete Vatan Logo
Magazin Doğru kokuyu seçmenin püf noktaları

Doğru kokuyu seçmenin püf noktaları

Fragrance House’un dünyaca ünlü parfümörü Herwick Tan, yılbaşında doğru kokuyu seçmekle ilgili tüyolar verdi. Tan’a göre konsept ve parfüm arasında tutarlılık olması gerekiyor.

Doğru kokuyu seçmenin püf noktaları

Bir koku duyduğumuzda bazen bir şehri hatırlarız, bir parfümün adını unuturuz kullanan kişiyle tarif ederiz, sevgilimizin kokusu ise hiç aklımızdan çıkmaz. Hayatımızda böyle büyük bir önemi olan koku yeni yıl partilerinde de ön plana çıkıyor. Çünkü bir ev partisi ile sokak partisinde kullanılacak parfüm ya da eşinizle romantik bir yemek ile yurt dışı gezisinde kullanılacak parfüm seçimi arasında büyük farklar var. Fragrance House’un dünyaca ünlü parfümörü Herwick Tan, yeni yıl için soğuk bir ülkeye gidiyorsanız Green-Floral notalara sahip kokuları, sokak partisinde musky notlarla desteklenmiş baharatımsı sıcak kokuları, bir aile yemeğinde ise müge, zambak gibi zarif kokuları tercih etmenizi öneriyor…

Dünyada sadece 700 kişinin sahip olduğu bir unvan parfümörlük. Bu kişiler arasından dünyaca ünlü markalar için çalışanların sayısı ise çok daha az. Bu özel yeteneğe sahip ve Parkim Parfüm’de görev yapan parfümör Herwick Tan yeni yılda doğru kokuyu seçmenin yöntemleri ile ilgili önemli tüyolar verdi. “Bulunduğunuz ortama göre doğru parfümü seçmezseniz şık bir restorana eşofmanla gitmiş kadar garip bir durumla karşılarsınız, bir de yeni yıl gibi çok özel bir günde doğru kokuyu seçebilmek daha da önemli” diyor ve konunun püf noktasının aslında davetin konsepti olduğunu belirtiyor:

Haberin Devamı

Sokak partisine gidecekseniz: Ünlü parfümör “Eğer 2016’yı bir sokak partisiyle çok kalabalık bir ortamda karşılayacaksanız ve kullandığınız parfüm ile bulunduğunuz ortama imzanızı atmak istiyorsanız, musky notlarla zenginleştirilmiş oryantal kokuları tercih edin, bir de bu kokular gül ve yasemin gibi şık çiçeklerle desteklenmiş ise herkes sizi fark edecektir” diyor.

Romantik bir yemeğe çıkacaksanız: Yeni yılda eşinizle ya da sevgilinizle romantik bir yemek yiyecekseniz etkileyici baharatlı kokular, aile yemeğinde ise hanımeli, müge, zambak gibi zarif çiçeksi notlar doğru tercih olacaktır.

Yeni yılı yurt dışında geçirecek olanlar: Özellikle gidilecek yer soğuk bir ülkeyse, mutlaka ipeksi dokunuşları ile floral içerikli parfümleri ya da tazelik ve ferahlık hissi veren yeşil ve marin kokuları seçmelidirler.

Haberin Devamı

Parfümün uygulanmasına gelince; parfüm önce çıplak tene uygulanmalı, kıyafetler giyildikten sonra tazelenmelidir. Unutulmamalıdır ki giysiler iyi birer parfüm taşıyıcısıdırlar. Eğer parfümünüzün uzun süre etkisini sürdürmesini istiyorsanız parfümü 15-20 cm uzaktan spreyleyin. Ancak açık renkli ve narin kumaşlı giysilerde dikkatli olmakta fayda var. Çünkü giyisilere yapışan parfüm zerrecikleri kokunun uzun süre etrafınıza yayılımını sağlayacaktır.