Gazete Vatan Logo
Magazin Büyük ustaya veda

Büyük ustaya veda

Geçirdiği kalp krizi sonrası hayatını kaybeden Halit Akçatepe için dün Caddebostan Kültür Merkezi’nde (CMK) tören düzenlendi. Akçatepe’nin kızı Ebru Akçatepe, “İyi bir insan, iyi bir sanatçı, iyi bir baba. Bir evlat olarak diyorum ki; bu miras da bize yeter” dedi

Büyük ustaya veda

Geçirdiği kalp krizi sonrası hayata veda eden Hababam Sınıfı’nın ‘Güdük Necmi’si, Türk Sineması’nın usta isimlerinden Halit Akçatepe (79) dün sonsuzluğa uğurlandı. Akçatepe’ye son görevini yapmak için ailesi, oyuncu dostları ve sevenleri Caddebostan Kültür Merkezi’ndeki törende buluştu. Sanatçının ilk eşi Tülin Akçatepe, kızları Ebru ve Itır ile ikinci evliliğini yaptığı eski eşi Rezzan ve küçük kızı Günsu ile torunlarının katıldığı törene sanat camiasından dostları ve sevenleri yoğun ilgi gösterdi. Yeni nesil oyuncularından kimsenin törende yer almaması dikkat çekti. Akçatepe’nin kızı Ebru Akçatepe Bozatlı, babalarının yaptıkları ve duruşuyla kendilerine temiz bir miras bıraktığını anlatıp şöyle konuştu: “Babamla bugün ilk kez birlikte aynı sahhedeyiz. Arkasında temiz bir geçmiş bırakarak gidiyor. İyi bir insan, iyi bir sanatçı, iyi bir baba... Bir evlat olarak diyorum ki bu miras da bize yeter.”

80 milyonun yerine yaşadı

Törene kullandığı destekle yürüyerek gelen İlyas Salman ise görenleri şaşırttı. Kalçasından ameliyat geçirdiği için bu şekilde yürüdüğünü ve kısa sürede sağlığına kavuşacağını anlatan Salman, “Sanatçılar çok yaşlı insanlardır herkes kendi yerine yaşar, sanatçılar hepsinin yerine yaşar. Halit’in yaşını sorsanız 80 milyon derim, 80 milyonun yerine yaşadı” dedi. Törene Hababam Sınıfı’ndaki arkadaşları törendeydi. Tören sonrası Akçatepe’nin cenazesi Karacaahmet Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Haberin Devamı