Gazete Vatan Logo

LYS Tercih Sonuçları açıklandı!

Üniversite adayı öğrencilerinin merakla beklediği LYS (Lisans Yerleştirme Sınavı) sonuçları açıklandı. ÖSYM'nin internet sitesinden T.C. kimlik numaraları ve şifreleriyle giriş yapan adaylar, tercih sonuçlarını öğrenebilecek.

Yaklaşık 2 milyon öğrencinin merakla beklediği LYS (Lisans Yerleştirme Sınavı) sonuçları açıklandı. Aday öğrenciler, tercih sonuçlarını ÖSYM'nin internet sitesi üzerinden öğrenebilir.

12 Mart'ta YGS (Yüksek Öğrenime Geçiş) sınavı ile başlayan maratonda, 10-11 ve 17-18 Haziran tarihlerinde LYS (Lisans Yerleştirme Sınavı) ter döken öğrenciler, 18-26 Temmuz tarihleri arasında üniversite için tercihlerini yapmıştı. Beklenen açıklama ÖSYM'den geldi. Yerleştirme sonuçlarını öğrenmek isteyen adaylar, ÖSYM'nin resmi sitesinden T.C kimlik numaraları ve şifreleri ile giriş yapabilirler. https://ais.osym.gov.tr/yetki/giris

11 AĞUSTOS'TA KAYITLAR

ÖSYS sonuçlarına göre bir programa kayıt yapmaya hak kazanan adayların 14 -18 Ağustos tarihleri arasında kayıt işlemlerini yaptırmaları gerekiyor. Elektronik kayıtlar ise 11-16 Ağustos tarihleri arasında yapılacak. Kayıt hakkı kazanan aday öğrenciler, yerleştirildikleri yükseköğretim programının bağlı bulunduğu üniversiteye, belirtilen süre içinde başvuru yapabilecek. Elektronik kayıt yapanların, üniversiteleri tarafından duyurulan belgelere ve tarihe göre işlemlerini gerçekleştirmeleri gerekecek. Bu süre içinde kayıt işlemini tamamlamayan adayların hakkı kaybolacak.

Haberin Devamı

MEZUN DURUMDA OLMAYAN ÖĞRENCİYE GEÇİCİ KAYIT

Yüksek öğrenim kurumuna kayıt olmaya hak kazanan ancak ortaöğretim kurumlarından bütünleme veya tek ders sınavına girecek olan öğrencilerin de belirtilen tarihler arasında geçici kayıt işlemleri yapılacak. Ancak bu adayların asıl kayıt için 29 Aralık tarihine kadar mezun olduklarına ilişkin belgelerini yüksek öğrenim kurumuna ibraz etmeleri gerekece.. Bu tarihe kadar mezuniyetlerini belgeleyemeyen adayların ise geçici kayıtları silinecek.