Gazete Vatan Logo

Lükste yüksek voltaj

Elektrikli otomobil modasına Mercedes-Benz Türk de uydu. Şirket elektrikli smart ile GLC Plug-in Hybrid’i sonbaharda satışa sunacak. Otomobil Grubu İcra Kurulu Üyesi Bekdikhan “Servis altyapı çalışmaları ve şarj istasyonları tamamlandı. Çalışanlara eğitim verildi” dedi

Lükste yüksek voltaj

Premium otomobildeki rekabette voltaj yükseliyor. BMW’den sonra Mercedes-Benz de elektrikli modellerini Türkiye’dre satışa sunmaya hazırlanıyor.

Mercedes-Benz Türk Otomobil Grubu İcra Kurulu Üyesi Şükrü Bekdikhan, karbon emisyonunu sıfıra indiren elektrikli otomobillerin tüketim trendlerini belirleyeceğini belirterek, “Tüm modellerimiz adım adım elektrikli motor ile donatılıyor. Daimler 2022’ye kadar 10 milyar euroyu aşan bir yatırım yapacak. 50’nin üzerinde elektrikli modelin piyasaya sunulması planlanıyor. 2025’e kadar tamamen elektrikli otomobillerin toplam Mercedes-Benz otomobil satış adetlerinin yüzde 20 pay alması bekleniyor” açıklamasını yaptı.

Şarj istasyonları hazır

Bekdikhan, Mercedes-Benz Türk’ün de bu yıl ilk kez Türkiye’ye elektrikli ve hibrit otomobil getirerek yeni segmentlere giriş yapacağını söyledi. Bekdikhan, yılın ikinci yarısında elektrikli smart ve GLC Plug-in Hybrid modellerini tüketicilerin beğenisine sunacaklarının altını çizerek, şunları kaydetti:

“GLC Plug-in Hybrid ve elektrikli smart modellerimizi bu yıl Türkiye’de satışa sunacağız. Bu karar tabii ki öncesinde bayilerde gerekli servis altyapı çalışmalarını ve elektrik dolum istasyonlarının kurulumunu gerektirdi. Teknik donanımların yanı sıra satış ve satış sonrası hizmetler ekiplerindeki çalışan profilleri de elektrikli ve hibrit otomobiller ile birlikte yenilendi. Alanında uzman yeni kişiler ekiplere katılırken, çalışanlara elektrikli otomobiller konusunda yoğun eğitimler verildi.”

Haberin Devamı

Bayilere 100 milyon euroluk makyaj

Mercedes-Benz bayilerinde yeni dönemde dijitalleşmenin öne çıktığını belirten Şükrü Bekdikhan, “Mükemmel müşteri deneyimine yönelik bayi ağımızın satış ve satış sonrası alanlardaki yeni yatırımları da hız kesmeden devam etti.

Son 2 yılda Mercedes-Benz yetkili bayileri otomobil alanında 100 milyon euro tutarında yeni yatırım yaptılar” dedi. Bekdikhan 2018’de de bayilere toplamda 30 milyon euro yatırım yapılacağını söyledi.

3 müşteriden biri kadın

ÜRÜN portföyündeki yenilikler ve farklı alanlardaki sponsorlukları ile Mercedes-Benz Türk, son 5 yılda kadın müşteri oranını yüzde 17’den yüzde 29’a çıkardı. Şirket yine son 5 yılda 25 yaş altı müşteri oranını yüzde 5, 25-35 yaş arası müşteri oranını yüzde 9 artırdı.

Haberin Devamı