Gazete Vatan Logo

Lüks ve alımlı örgüler zirve yapıyor

70’lerin modası örgü elbise modelleri uzun süredir göze çarpıyor. Üç yıldır yükselişte olan örgü trendi bu yıl ise zirvede. Mutlaka bir tane edinin...

Lüks ve alımlı örgüler zirve yapıyor

Birkaç yıldır el işçiliğine yönelen tasarımcılar örgüye tam anlamıyla aşık oldular. Özellike nakışlar, işlemeler ve tabi ki örgüler üç yıl yani tam tamına altı sezondur revaçta.

Jonathan Anderson’un büyükanne battaniyelerinden esinlendiği örgüleri 2017 sonbahar ve resort koleksiyonlarında yer aldı. Adam Selman, örgü mini etekleri günümüze taşıdı.

Örgüyü yaşlı kadınlara yakıştıran moda şimdi de gençlerin ilgisini çekmeyi başardı. Böylece örgü defile ve dergi kapaklarından sokaklara taşındı. Örgü akla gelince önemli olan çeşitli materyalleri bir arada kullanmayı öğrenmek, hepsi bu. 60’ların örgü elbiseleri ve fetiş bir choker, deri ceket ve spor ayakkabılarla kombinlediğinizde harika bir stil elde edersiniz.

Kazakları kumaş pantolonla kombinleyin

Renkli örgüleri düz renkle bir araya getirmeyi ihmal etmeyin. Desen altına desenli giymeniz abartılı olabilir. Kazakları mutlaka kumaş pantolonla kombinleyin. Commes des Garçons, Zara gibi markalarda kolayca ulaşmak mümkün.

Çantalarını şimdi evde örebilirsiniz

Haberin Devamı

Yazdan sonbahara en favori parçalar örgü çantalar olacak. Evde yapabileceğiniz kadar kolay bu çantalar yerine dilerseniz Forzieri gibi ünlü bir markadan da alışveriş yapabilirsiniz.

Örgü tişörtleri kotla giyin

Örgü tişörtler 70’ler havasını, hippiliği yeniden yaşatacak eski ruhunu hortlatacak türden. İsterseniz Proenzo Schouler gibi ünlü bir markadan edinebilirsiniz. Seçim sizin. Genellikle kotlarla kombinlendiğinde çiçek çocuk hissiyatını hemen alıyorsunuz.

Çok maçlı elbiseler

İster astarsız olarak yaz sezonunda bikini üzerine isterseniz de astarlı versiyonuyla sonbaharda spor ayakkabıyla, çizmeyle giyin, seçim sizin.

Örgü etekler de revaçta

Genellikle rengarenkler ve bu yüzden düz renk üstlerle kombinleniyorlar. İster terlik isterseniz spor ayakkabı tercih edin, her zaman lüks ve alımlı duruyor. Aynı Adam Selman’ın tercihleri gibi.

Bikiniler

Yaz bitmeden edinmeniz gerekenlerden biri de örgü bikiniler. Kimi bu işi çok iyi başararak genele hitap etse de tatil beldelerinde el yapımı bikinileri bolca bulmak mümkün.

Haberin Devamı

Plajdan geceye

Gündüz plajda giyebilen örgü-tığ işi parçalar geceye de şık bir sandalet ile hazır oluveriyor. Örgü bir ürün elde etmenin en güzel tarafı da özellikle tatil bavulunu hafifletecek olması.