Gazete Vatan Logo

Lüks silahını çekti

Volkswagen eksikliğini hissettiği premium sınıfa Arteon’la geri döndü. VW, en dolu Passat’tan daha fazla donanıma sahip Arteon’la özellikle Anadolu Kaplanları’nın patronlarını hedefliyor

Lüks silahını çekti

Volkswagen (VW), premium sınıfa yeni Arteon modeliyle yeniden ‘Merhaba’ dedi. CC ile Phaeton arasında konumlandırılan Arteon, büyüyen lüks segmentte markanın yeni silahı olacak.

Doğuş Otomotiv-VW Binek Araç Genel Müdürü Vedat Uygun, Türkiye’de ilk olarak pazara Temmuz ayında 2 litre dizel motorlu versiyonlarla gireceklerini, 1.5 litre benzinli versiyonun da yıl sonuna doğru gelmesinin öngörüldüğünü söyledi. Uygun, Arteon’dan yılda 4 bin adet satmayı hedeflediklerini belirterek, segmentten yüzde 5 pay almayı istediklerini vurguladı.

Vedat Uygun, “Passat’ın da üzerinde konumlanan Arteon ile özellikle KOBİ ölçeğindeki şirketlerin üst yönetimlerine ve patronlarına hitap ediyoruz. Filolardan aldığımız ilk geri dönüşler en dolu Passat’tan daha donanımlı Arteon’un ‘Anadolu Kaplanları’nın patronlarının ilgisini çekeceği yönünde” diye konuştu.

1.5 TSI motor yıl sonunda gelecek

Fastback kasa olarak adlandırılan yeni Arteon’a ilk bakışta krom radyatör ızgarası, geniş kaput, LED farlar, yandan bakıldığında önden arkaya kadar uzanan omuz çizgisiyle çerçevesiz yan camlar ilgi çekiyor.

Haberin Devamı

Coupe tarzı tasarımıyla dikkat çeken Arteon, ilk etapta ülkemizde 150 beygir güç üreten 2.0 TDI DSG ve 2.0 TDI SCR 240 beygir 4MOTION DSG motor seçenekleri ile Temmuz’dan itibaren satışa sunulacak. Sürekli dört tekerden çekiş sistemine sahip 240 beygirlik Arteon, 500 Nm’lik torku ve 6.5 saniyede 0’dan 100 km/s çıkmasıyla dikkat çekiyor. 150 beygirlik 1.5 TSI EVO ACT DSG motor da Türkiye’de yıl sonuna doğru satışa sunulacak.

Elektrikli atağına kalkıyor

Volkswagen’in yeni ürün stratejisinden de bahseden Vedat Uygun, bu yıl son çeyrekte yeni Polo ve 7 kişilik VW Tiguan Allspace’in, 2018’de de yenilenen Touareg’in devreye gireceğinin altını çizdi. 2025’te satışların yüzde 30’unun elektrikli modellerden oluşmasının öngörüldüğünü, birçok yeni aracın elektrikli ve hibrit olacağını kaydeden Vedat Uygun, ”2018’den itibaren SUV segmentinde T-Roc ardından T-Cross gelecek. Biz de Türkiye’ye Passat GTE ve e-Golf’u 2018’de getireceğiz. 2019’da tamamen elektrikli modellerimiz I.D ve I.D Crozz yollara çıkacak” dedi.

Haberin Devamı

Bu yıl Türkiye’de hedeflerinin 2016’daki pazar payına ulaşmak olduğunu belirten VW Binek Araç Genel Müdürü, önümüzdeki aylarda Mardin ile İzmir’de yeni satış ve sonrası noktalarının hizmete alınacağını sözlerine ekledi.