Gazete Vatan Logo

Liderliği bırakmayız

Ezeli rakibi BMW’yi 2016’da geçen Mercedes, yine lükste liderliğe oynuyor. Mercedes-Benz Türk Otomobil Grubu Direktörü Bekdikhan, “50. yılımızı kutlarken birinciliği koruruz” dedi

Liderliği bırakmayız

Otomotiv sektöründe yılın en hareketli günlerine girilirken, markalar yeni modellerle rekabette bir adım öne geçmeyi hedefliyor. 2016’da 32 binlik otomobil satışıyla rekor kıran ve premiumda liderlik koltuğuna oturan Mercedes-Benz Türk, pazardaki daralmaya karşın birinciliği korumayı istiyor.

Mercedes-Benz Türk Otomobil Grubu Direktörü Şükrü Bekdikhan, satışlarına önemli katkı sağlayacak E-Serisi’nde aileyi genişlettiklerini söyleyerek, “E-Serisi, portföyümüzün en önemli ürünlerinden biri. Bu yıl, E-Serisi ailesinin yeni üyeleri olan All-Terrain, Coupé ve son olarak Cabriolet’yi getirdik. Çıtamızı daha da yükselttik” dedi.

Lükste % 20 daralma

Yılın ilk 9 ayında 17 bin 500 adede yaklaşan satışla yine premium segmentin lideri olduklarına dikkat çeken Bekdikhan, hedeflerini şöyle aktardı: “2016’da olduğu gibi 2017’yi de lider kapatmayı hedefliyoruz. 23-25 bin adetlik satış öngörüyoruz. 50. yılımızı kutlarken, bu hedefi gerçekleştireceğimize inanıyoruz. Pazarın geneline bakarsak; oto satışlarının yüzde 5-8 arasında gerilemesini bekliyoruz. Kasım 2016’daki ÖTV artışı sonrası lüks segmentte daralma yüzde 20-23’ü bulur.”İlk 9 ay itibariyle Mercedez-Benz Türk 17 bin 453 oto satışına ulaşırken, Audi 12 bin 350 adet ve BMW 11 bin 592 adet araç sattı.

Haberin Devamı

Cepten kumandayla kendi park ediyor

E-Serisi ailesinin en genç üyesi olan Cabriolet, Türkiye yollarına çıktı. Kumaş tenteye sahip 4 koltuklu cabrio otomobil, zarif ve sportif çizgilere sahip. Üstü açık E-Serisi’nde 245 beygir üreten 2 litre benzinli motor yer alıyor. Aracın fiyatı 460 bin liradan başlıyor. Mercedes-Benz, ‘me connect’ hizmelerini Türkiye’de ilk kez E-Serisi ile birlikte sunuyor. ‘Mercedes connect me’ uygulaması akıllı telefonla Araç Dışından Park Etme Yardımcısı’nı yönetiyor. Araca maksimum 3 metre uzaklıktaki sürücü E-Serisi’ni park yerinden uzaktan kumandayla çıkartabiliyor. Park etmek için de sistem tarafından önerilen park senaryolarından birinin seçilmesi gerekiyor.