Gazete Vatan Logo

Lazerle dişeti tedavisi yüz güldürüyor

Gülme sırasında dişetlerinin fazla ortaya çıkması rahatsızlık verebiliyor. Dişeti seviyelerindeki sorunlar dental lazer ile tedavi edilebiliyor.

Lazerle dişeti tedavisi yüz güldürüyor

Gülme, konuşma ve gülümseme sırasında dişetlerinin fazla ortaya çıkması rahatsızlık verebiliyor. Dişeti seviyelerindeki sorunların dental lazer ile tedavi edildiğini ve dişeti problemlerini kısa sürede gidermenin mümkün olduğunu belirten Protetik Uzmanı Prof. Üşümez “Bu tedaviyle insanlar rahatça konuşup özgürce gülebiliyor” diyor.

Gülümseme sırasında dişetlerinin fazla ortaya çıkması, dişeti seviyelerindeki asimetri, dişetlerinde yaşanan çekilmeler sonucunda gülüş ile ortaya çıkan problemler, en sık karşılaşılan diş estetiği sorunlar arasında gösteriliyor.

Protetik Diş Tedavisi Uzmanı Prof. Dr. Aslıhan Üşümez, konuşma ve gülme sırasında dişlerden çok dişetlerinin ön planda olmasının, gülümsemenin kalitesini düşürdüğünü, kişiyi rahatsız ettiğini, estetik kaygının yanı sıra psikolojik sorunlara da zemin hazırlayabildiğini söylüyor.

Bu noktada devreye dişeti tedavisinin girdiğini belirten Üşümez, etkili yöntemlerden birinin de dental lazer olduğunu belirtiyor.

GÜZEL GÜLÜŞLERE KAVUŞMAK İSTEYENLER İÇİN…

Haberin Devamı

Dental lazer uygulamalarının dişeti sorunlarının çözümünde başarılı sonuçlar verdiğini dile getiren Dr. Üşümez, “Lazer yönteminde hastalar herhangi bir ağrı, sancı ya da baskı hissetmiyor. Dişetlerinin seviye düzenlemeleri de hastanın isteğine göre yapılabiliyor. Aşırı uzun dişetlerinden 15 dakikada kurtulmak mümkün. İşlem sonrasında dişetleri 1- 2 hafta içerisinde iyileşme gösterir. Bu nedenle dental lazer tedavisi, hastalara kısa sürede günlük hayatına dönebilme fırsatı sunar” diyor.

LAZERLE DİŞETİ TEDAVİSİ KALICI MI?

Birtakım kurallara sadık kalındığında dental lazer ile yapılan dişeti tedavisinin genel olarak kalıcı bir etkiye sahip olduğunu aktaran Üşümez, bu tedavinin 18 yaşını geçmiş tüm hastalara başarı ile uygulanabildiğini sözlerine ekliyor. (NTV)