Gazete Vatan Logo

KYK Yurt Başvurusu Nasıl Yapılır? Ne Zaman Sona Eriyor?

14 Ağustos tarihinde başlayan KYK başvuruları halen devam ediyor. Peki başvuru yapmak isteyen adayların yapması gerekenler neler? Başvurular ne zaman bitecek?

Gençlik ve Spor Bakanlığı Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar kurumuna bağlı yurtlara 14-20 Ağustos tarihleri arasında başvuru yapılacağı açıklandı. Öncelikli tercihi barınma olan aday öğrencilerin başvurularını "e-devlet" üzerinden yapmaları gerekiyor.

30 Haziran tarihinden önce bir yüksek öğrenim programına kaydını yaptıran ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencileri başvuru işlemlerini yapabilecek. Ayrıca öğrenime yeni başlayacak olan adayların yanı sıra ara sınıf öğrencileri de başvuru yapabilecek.

Öğrenim Bilgilerini Kontrol Etmeyi Unutmayın!

E-devlet sisteminde yer alan bilgilere göre yurt başvuruları alınacağı için, bilgilerinizin doğru ve eksiksiz olması gerekiyor. Başvuru sırasında bilgilerinizin güncel olduğundan emin olun. Bilgilerinde yanlışlık olan adayların bağlı oldukları üniversitenin öğrenci işlerine başvurmaları gerekecek.

30 Haziran'dan sonra bir yüksek öğrenim kurumuna kayıt yaptıracak olanların ve yabancı uyruklu öğrencilerin başvuru tarihleri önümüzdeki günlerde açıklanacak.

Haberin Devamı

Burs ve kredi başvurularının tarihi ise, yurt başvuru ve kayıt işlemleri bittikten sonra ilan edilecek.

KYK yurt ve KYK burs başvurularıyla ilgili bilgileri yurtkur.gsb.gov.tr adresinden inceleyebilirsiniz.