Gazete Vatan Logo

KYK yurt başvuruları nasıl yapılır? KYK başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak?

KYK yurt başvuruları 14 Ağustos itibariyle başladı ve 20 Ağustos'ta sona erecek. KYK başvuru sonuçlarının ne zaman açıklanacağı da merak konusu oldu. İşte KYK yurt başvurusu için gerekli şartlar ve nasıl yapılacağı hakkındaki bilgiler...

KYK yurt başvuruları nasıl yapılır? KYK başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak?

KYK yurt başvuruları 20 Ağustos'ta tamamlanacak. KYK başvuru sonuçlarının ne zaman açıklanacağı ise henüz belli olmadı. KYK yurt başvurusu şartlarını taşıyan kişiler e-devlet üzerinden işlemlerini gerçekleştirebilecek.

KYK YURT BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Gençlik ve Spor Bakanlığı Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumuna bağlı yurtlara başvuruların 14 Ağustos'ta başlayacağı ve 20 Ağustos gece yarısına kadar "e-devlet" üzerinden gerçekleştirilebileceği bildirildi.

Gençlik ve Spor Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, 2017-2018 öğretim yılında ilk kez herhangi bir yükseköğretim programına kayıt yaptıran hazırlık ve birinci sınıf öğrencileri, herhangi bir yükseköğretim kurumunda eğitimine devam eden ara sınıf öğrencileri ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) eğitim gören öğrencilerin yurt başvuruları 14 Ağustos'ta başlayacak.

Üniversiteli gençlerin barınma için öncelikli tercihi olan KYK yurtlarına başvurular, 20 Ağustos gece yarısına kadar "e-devlet" üzerinden herhangi bir ücret ödemeden gerçekleştirilebilecek. Başvuruya ilişkin ayrıntılı bilgiye "yurtkur.gsb.gov.tr" adresli web sitesinde bulunan başvuru kılavuzundan ulaşılabilecek.

Haberin Devamı

KYK YURT BAŞVURU SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

KYK yurt başvuru işlemlerinin sonuçlanmasının ardından başvuru sonuçları yine e-devlet aracılığı ile sorgulanacak. Sonuçların açıklanacağı tarih ile ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

ÖĞRENİM BİLGİLERİ "E-DEVLET" ÜZERİNDEN KONRTOL EDİLMELİ

Yurt başvuruları, "e-devlet"te yer alan öğrenim bilgilerine göre alınacağı için öğrencilerin "e-devlet"teki bilgilerinin doğru ve eksiksiz olması önem taşıyor. Öğrencilerin başvuru sırasında herhangi bir sorun yaşamaması için öncelikle "e-devlet"e girerek okul ve bölüm bilgilerini kontrol etmeleri, bilgilerinde hata olan öğrencilerin, üniversitenin öğrenci işleriyle görüşmeleri gerekiyor. Bilgilerinde yanlışlık olmayan öğrenciler ise başvurularını doğrudan gerçekleştirebilecek. Hatalı ya da eksik öğrenim bilgisiyle yurt başvurusu yapan öğrencilerin başvuruları geçersiz sayılacak.

Haberin Devamı

Başvurular "e-devlet" üzerinden alınacağı için, "e-devlet" şifresi olmayan öğrencilerin kimliğiyle birlikte PTT şubelerine giderek mutlaka "e-devlet" şifresi almaları veya diğer "e-devlet" giriş yöntemlerine sahip olmaları gerekiyor.

Özel ve öncelikli durumu olduğunu beyan eden öğrencilerin, yurt barınma hakkı kazandıktan sonra ilgili belgeyi yurt müdürlüklerine teslim etmeleri gerekiyor. İlgili belgenin ibraz edilmemesi durumunda öğrencinin yurt hakkı geçersiz sayılacak.