Gazete Vatan Logo

KYK burs ve kredi başvuruları başladı! KYK başvuruları nasıl yapılıyor?

KYK burs ve kredi başvurularına start verildi. Yapılan açıklamaya göre KYK burs ve kredi başvuruları e-devlet üzerinden alınmaya başladı. Peki KYK burs ve kredi başvuruları nasıl yapılıyor?

KYK burs ve kredi başvuruları başladı! KYK başvuruları nasıl yapılıyor?

KYK burs ve kredi başvuruları için geri sayım sona erdi. Resmi siteden yayınlanan duyuruya göre KYK burs ve kredi başvuruları başladı. KYK burs ve kredi başvuruları e-devlet üzerinden yapılabilecek. İşte KYK burs ve kredi başvurularının detayları...

KYK BURS VE KREDİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

İlk ödemesi Ocak ayında yapılan KYK burs ve kredileri için başvuruların en geç Kasım ayı başından itibaren alınması bekleniyor. KYK başvurularının alınmasının ardından Aralık ayının üçüncü haftası itibariyle sonuçların açıklanması bekleniyor.

Ek kontenjan, özel yetenek sınavı ile yerleşen, yatay/dikey geçiş yapan öğrenciler, sağlık lisans tamamlama öğrencileri, yurt içi/dışı değişim programı öğrencileri ve yüksek lisans/doktora öğrencileri için yurt başvuru sonuçları açıklandı.

Başvuru sonuçları KYK’nın resmi web sitesi https://sonuc.kyk.gov.tr/ adresinden öğrenilebiliyor. Sonuçlar, öğrencilere SMS yoluyla da duyurulacak.

Yurtlara yerleşmeye hak kazanan öğrenciler, kayıtlarını e-devlet üzerinden kolayca yapabiliyor. Öğrencilerin 18 Ekim Çarşamba günü 23.59'a kadar e-Devlet şifresiyle https://www.turkiye.gov.tr/ adresinden kayıtlarını yaptırmaları gerekiyor. İsteyen öğrenciler, kazandıkları yurda şahsen giderek de kaydolabilecek.

Haberin Devamı

ÖNCELİKLİ BURS VE KREDİ ALAN ÖĞRENCİLER

Kredi/burs başvuruları her yıl kamuoyuna duyurulan tarihlerde internet üzerinden alınmaktadır. İnternet başvuru ekranında ekonomik, sosyal ve eğitim durumuna ilişkin bilgiler talep edilmekte olup bu bilgiler kamu kurumları bilgileri ile karşılaştırılarak teyidi alınmaktadır. Yapılan değerlendirme sonucunda bütçe durumuna göre belirlenen sayıda öğrenciye burs verilmektedir. Durumu mevzuata uygun bütün öğrenciler öğrenim kredisi alabilirler.

*Şehit çocukları, (Şehit bekar ise bekar kardeşi)

*Gazi çocukları, (Gazi bekar ise kendisi)

*Sağlık kurulu raporu ile %40 ve üzerinde engelli olduğu tespit edilen öğrenciler,

*Anne ve babası vefat etmiş olanlar,

*Lise ve dengi öğrenimlerini Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı Yetiştirme *Yurtlarında barınarak tamamlayanlar,

Haberin Devamı

*Lise ve dengi öğrenimlerini Darüşşafaka Lisesinde tamamlayanlar,

*“Milli Sporcu Belgesi” almış amatör sporcular,

*ÖSYM sınavında ham puan bazında ilk yüze giren öğrenciler

öncelikli olarak burs almaktadırlar.

BURS VE KREDİ ÖDEMELERİ NE ZAMAN YAPILIYOR?

Kurumumuzdan ilk defa burs/kredi alacak olan öğrencilere, müracaat ettikleri öğretim yılının ocak ayı itibariyle ödeme yapılmakta iken, 2016-2017 öğretim yılında kurumumuzdan ilk defa burs/ kredi alacak öğrencilere, müracaat ettikleri öğretim yılı başı itibariyle (ekim) normal öğrenim süresince ödeme yapılacaktır. Kurumumuzdan burs/kredi alan öğrencilere, TC Kimlik Numaralarının son rakamına göre her ayın 6-10. günleri arasında ödeme yapılmaktadır.

HANGİ DURUMLARDA BURS KESİLİR?

*Başarısız olması,

*Öğretim kurumundan ayrılması, çıkarılması veya geçici olarak uzaklaştırılması,

*Vazgeçme, izin alma, kayıt dondurma,

*Öğretim kurumunun kapatılması,

*Kurum yurtlarından süresiz çıkarılma cezası alması,

*Kesin hükümle mahkûm olması, hallerinde öğrencilerin bursu kesilmektedir.

Haberin Devamı