Sakın unutmayın, biz onları unutmayacağız!

Hakkari ve Diyarbakır’daki şehitlerimizi uğurlarken acı tabloyla bir kez daha yüzleştik. Zira şehit sayımız son bir yıllık dönemde yüzlerle ifade edilebilecek düzeye erişiyor. Terör örgütlerinin bu noktaya gelişinde geçmişten bugüne alınan yanlış siyasi kararların etkisini görmezden gelemeyiz. Bunu da etraflıca irdelemek lazımdır. Ancak son aylarda gerek terör yapılanmasının yoğun olduğu iller gerekse diğer bölgelerde çok sayıda operasyon gerçekleştiriliyor. Önemli bir kısmında güvenlik güçlerinin ciddi neticeler elde ettiği görülüyor. Bu neticelerde PKK, DEAŞ, FETÖ ve aşırı sol olarak ifade edilen terör gruplarıyla birlikte mücadele edildiği düşünülürse hayli kaotik bir dönemden geçtiğimizi ifade etmek mümkün.

Daha geçen hafta bir AVM otoparkında muhtemeldir ki yüzlerce insanın hayatını kaybedeceği bir saldırı hazırlığında olan DEAŞ mensupları yakalandı. Özellikle Ekim ayında Jandarma Özel Harekât (JÖH), Polis Özel Harekât (PÖH), Jandarma Komando Birlikleri ve TSK’nın ilgili birimlerince 3 binden fazla operasyon yapıldığı anlaşılıyor. Ortaya çıkan karşılaştırmalı rakamlar tehlikenin ve mücadelenin boyutlarını gözler önüne seriyor.

Haberin Devamı

Bu kapsamda 9-30 Ekim tarihleri arasında 3325 terörist gözaltına alınırken bunların 404’ü PKK/KCK terör örgütü, 401’i de DEAŞ terör örgütüyle bağlantılı. Aynı sürede 129 PKK’lı terörist etkisiz hale getirilmiş. Bunun 114’ü Doğu ve Güneydoğu bölgesindeki operasyonlarda elde edilmiş. Etkisiz hale getirilen teröristlerin illere dağılımına bakıldığında Hakkari’de 41, Şırnak’ta ise 40 sayısı dikkat çekiyor.

Verilen bu rakamlar kaybettiklerimizle ve onların bizim için taşıdığı değerle ölçülemez. Şehit haberinin düştüğü ocağın neler yaşadığını idrak etmek ise mümkün değil.

Ancak bir ŞEHİT ailesi için “1” rakamı tarifi mümkün olmayan şeylerle dolu.

Acı, hüzün, öfke ve gurur iç içe...

Ülkede olan şeylere baktığımızda ise sayıların anlamsızlaştığına ve kimileri için sıradanlaştığına şahit oluyoruz. Ve zamanla geniş kesimlere yayılma potansiyeli olan böyle bir kamuoyu meydana geliyor. Bu gelişme sosyolojik savaşın da kırılma anlarından birisi.

Haberin Devamı

Aldığımız acı haberlerin dışında yüreğimizi yakan bir başka gerçek de bu olsa gerek...

Dolayısıyla onların isimlerine, doğduğu topraklara ve onları yetiştiren kocaman yüreklere selam göndermek istiyorum. İşte ülkesi için şehadete eren yiğitlerimiz:

Sözleşmeli erler;

Sercan Kara (Isparta)

Emre Karaaslan (Bursa)

Ömer Küçük (Hatay)

Tayfun Kavun (Kırşehir)

Piyade uzman çavuş Gökhan Kurak (Zonguldak)

Piyade er Erhan Karaca (Samsun)

Ersin Özyurt (Bingöl)

Polis Ahmet Alp Taşdemir (Manisa)

Korucularımız;

Osman Yeşil

Alaattin Tekin

Biliniz ki aldığımız her nefes, onların son nefesinin bir tecellisi...

Saygıyla anıyor, rahmet ve duayla uğurluyoruz.

DİĞER YENİ YAZILAR