Gazete Vatan Logo

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde güvenlik toplantısı

Afrin'e düzenlenen Zeytin Dalı harekatı ile ilgili Ankara'da sıcak saatler yaşanıyor. Güvenlik zirvesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında başladı. Toplantıya Başbakan Binali Yıldırım, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ile MİT Müsteşarı Hakan Fidan katıldı. Zirveyle ilgili paylaşılan fotoğrafta Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın önündeki kırmızı dosya dikkat çekti. Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli haftaya salı günü Meclis'e bilgi verecek.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde güvenlik toplantısı

TSK'nın Suriye'nin Afrin kentindeki Zeytin Dalı Harekatı'nda 4. güne girildi. İlk 3 gündeki operasyonlarda 170'ten fazla hedef vuruldu. Dün, Afrin'e yeni cephe Azez'den açıldı. Bölgenin kritik noktalarından Burseya Dağı ele geçirildi. Kara operasyonunun yanı sıra savaş uçakları ve obüslerle de terör hedefleri vurulmaya devam ediyor. Harikat sürerken Ankara'da sıcak saatler yaşanıyor.

KRİTİK ZİRVE BAŞLADI

Güvenlik Değerlendirme Toplantısı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde başladı. Toplantının ana gündem maddesi Zeytin Dalı Operasyonu. Operasyon kapsamında gelinen aşama ve izlenecek yol haritası Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başkanlığını yaptığı toplantıda masaya yatırılacak.

KIRMIZI DOSYA MASADA
Zirveyle ilgili paylaşılan fotoğrafta Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın önündeki kırmızı dosya dikkat çekti. Ayrıca, Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'ın büyük bir siyah çanta ile geldiği ve Başbakan Yıldırım'ın toplantı sırasında Erdoğan'a bir not verdiği dikkat çekti.

Haberin Devamı

HÜKÜMET MECLİS'İ BİLGİLENDİRECEK

Hükümet adına Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli'nin, Afrin'e Zeytin Dalı Harekatı ile ilgili olarak Meclis'i 30 Ocak'ta bilgilendireceği belirtildi.