Gazete Vatan Logo

Küçükçekmece'de 1 milyon 200 bin TL'lik sahte içki ele geçirildi

Küçükçekmece'de sahte içki imalathanesine düzenlenen baskında piyasa değeri yaklaşık 1 milyon 200 bin TL olan 10 bin şişe sahte içki ele geçirildi.

Küçükçekmece'de 1 milyon 200 bin TL'lik sahte içki ele geçirildi

Küçükçekmece’de sahte içki ve parfüm üretilen bir adrese düzenlenen operasyonda binlerce şişe sahte içki ve şampuan ele geçti. Operasyonda 3 kişi gözaltına alınırken, içki yapımında kullanılan 6 bin litrenin üzerinde metil alkol de bulundu.

İstanbul Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Küçükçekmece'de imalathane haline getirilen bir depoda sahte içki üretildiği yönünde bilgi aldı. Alınan bilgi üzerine içkileri ürettikleri yönünde istihbarat alınan 3 kişi teknik ve fiziki takibe alındı. Bir süre yürütülen takibin ardından ekipler, Küçükçekmece İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri ile birlikte adrese operasyon düzenledi.

Yapılan aramada, 10 bin 603 şişe sahte içki, 68 bin adet boş içki şişesi, 6 bin 250 litre metil alkol, 1 milyon 325 bin adet içki kapağı, 250 bin adet içki bandrolü, 4 milyon 500 bin adet içki etiketi, 5 bin 665 adet sahte şampuan, 785 bin adet sahte şampuan etiketi, 10 bin adet elektronik sigara likiti ve çok sayıda sahte içki imalat malzemesi ele geçti.

Ele geçen içki ve şampuanların 1 milyon 235 bin 300 TL değerinde olduğu belirtilirken, operasyonda içki ve şampuanları yapan G.K., E.G ve C.A. gözaltına alındı.

Haberin Devamı

Kaynak: Hürriyet