Gazete Vatan Logo

Küçük SUV’da büyük rekabet!

2015’te otomotiv pazarının yüzde 5 büyüyerek 825 bin adede çıkması bekleniyor. Pazarda en büyük rekabet mini SUV sınıfında yaşanacak. Yeni modeller bunun habercisi.

Küçük SUV’da büyük rekabet!

FABİA’LA RANDEVU MART’TA

Skoda Mart ayında yenilenen Fabia’yı ve Ağustos’ta yeni Superb’i satışa sunacak. Yeni Fabia, keskin hatlı ve geniş farları, markanın karakteristik özelliği haline gelen radyatör ızgarası, geniş logosuyla ön plana çıkıyor. Üçüncü nesil Fabia, önceki jenerasyondan 90 mm daha geniş tasarlandı. Yeni Fabia, önceki nesle göre yüzde 17’ye varan oranda daha fazla verimliliğe sahip motorlarla donatıldı. Otomobilde 7 farklı motor seçeneğini bulunuyor. 60 ve 75 beygir güç üreten 1.0 MPI, 90 ile 110 beygir gücündeki 1.2 lt TSI benzinli motorlar olarak karşımıza çıkıyor. 1.4 TDI dizel motorun gücü de 75 ile 105 beygir arasında değişiyor. 1.2 litre benzinli ve 1.4 TDI DSG şanzımanla tercih edilebiliyor.

FİAT’IN YENİ BEBEKLERİ GELİYOR

FIat’ın en önemli yeniliği 520 milyon dolar yatırımla ortaya çıkacak yeni sedan modeli olacak. Araç, 2015’in son çeyreğinde yollara çıkacak. Tofaş, yeni sedandan sonra yeni Doblo’yu ilk çeyrekte satışa sunacak. Ve merakla beklenen 500’ün SUV versiyonu 500X, Mart’ta gelecek.

Haberin Devamı

İTALYAN AYGIRI

LamborghInI lastik üreticisi Pirelli’yle olan 50 yıllık işbirliğine özel Aventador LP 700-4 Pirelli Edition tasarladı. Aracın coupe ve cabrio versiyonları bulunuyor. Karbon fiberden üretilen otomobil, kullanılan iki farklı renkle öne çıkıyor. Araçta Pirelli markasını net olarak ortaya koymak için tavan kapağı, yan aynalar, hava deliklerinde ince kırmızı şerit kullanıldı. Aventador LP 700-4 Pirelli Edition, 700 beygir üreten motoru sayesinde 0’dan 100 km/s hıza 2.9 saniyede ulaşıyor. Bu özel Lamborghini’in maksimum hızı 350 km/s. Otomobil yaz aylarında yola çıkacak.

Doğuş Otomotiv, meraklıları için Aventador LP 700-4 Pirelli Edition’ı sipariş üzerine ithal edecek.

YENİ XC90 İÇİN GERİ SAYIM

Volvo, SUV sınıfının önemli silahlarından XC90’ı yeni imajıyla üçüncü çeyrekte getirecek. XC90, İsveçli markanın 2020’ye kadar hiç kimsenin yeni bir Volvo otomobilin içinde ölmeyeceği ya da yaralanmayacağı yönündeki vizyonuna bir adım daha yaklaştıran model olarak karşımıza çıkıyor. Araçta dünyada ilk olan birçok güvenlik ekipmanı yer alıyor. Yoldan çıkma koruma paketi ve çarpışma anında otomatik fren özelliği aklıma ilk gelenler. Volvo’nun bir diğer yeniliği V60 Cross Country olacak. V60’a göre yerden yüksekliği 60 mm daha fazla olan Cross Country, doğa tutkunları için tasarlanmış.

Haberin Devamı

INFİNİTİ’YE 2.0 LT SEDAN DOPİNGİ

InfInItI yeni yılda ürün gamındaki büyük eksikliğini giderecek. Marka sportif sedan modeli Q50’yi 2.2 litre hacimli dizel ve 2.0 litre benzinli motorlarla piyasaya sürecek. Böylece Infiniti’nin ilk kez 3 litrenin altında motor seçenekleri satışta olacak. Infiniti 2016’da da yüksek satış adetlere ulaşmasını sağlayacak lüks kompakt modeli Q30’u ithal edecek. Araçta vergi avantajlı 1.6 litrelik düşük hacimli motor yer alıyor.

RENAULT’DA MİNİK 4X4 SÜRPRİZİ

RENAULT bugüne kadar yer almadığı mini crossover sınıfına ikinci çeyrekte adım atacak. Latitude modelinin yerine geçecek D sınıfında yer alan yeni ürün son çeyrekte yollara çıkacak. Başarılı hafif ticari araç modeli Trafic, ikinci çeyrekte yenilenecek.

Haberin Devamı

PEUGEOT’DAN YAKIT CİMRİSİ MOTORLAR

Peugeot yeni yılda çevreci ve tasarruflu modellere öne çıkmak istiyor. Yılın 2. çeyreğinde 308, 3008 ve 5008 modellerine 120 beygirlik 1.6 BlueHDi EAT6 (6 kademeli Efficient Automatic Transmission) motorlar adapte edilecek. Bu motor ve otomatik şanzıman sayesinde 308, 100 km’de 3.1 litre yakıt harcıyor.

HUZURLARINIZDA SPORTİF İZMİTLİ İ20

İzmit fabrikasında üretilmeye başlanan yeni i10 ve yeni i20’yle 2014’ü başarıyla geçiren Hyundai, yeni yılda sportif modeliyle adından söz ettirmek istiyor. Marka, i20’nin 3 kapılı coupe versiyonunu çıkaracak. i20 Coupe de İzmit’te üretilecek. Otomobile ilk bakışta; ters altıgen ızgara, yeni tasarlanmış ön tampon, yukarı doğru uzayan omuz çizgisi, daha geniş çamurluk ağzı ve cam tavan dikkat çekiyor.

SEAT’IN İLK ALL-ROAD’U

Geçen yılı büyük sıçramayla kapatan markalardan biri olan Seat, 2015’te önemli yeniliklerle sahne alacak. ST ve Cupra versiyonlarıyla genişleyen Leon ürün gamı, ilk çeyrekte Leon X-PERIENCE’ın gelmesiyle tamamlanacak. Leon X-PERIENCE markanın ilk all-road modeli olacak. Aracın kaputunun altında 110 beygir güç üreten 1.6 TDI 4Drive motor yer alacak. X-PERIENCE, Leon ST’ye göre 15 milimetre daha yüksek konumlandırılmış. Seat, Alhambra ve Ibiza modellerini de makyajlayacak.

Haberin Devamı