Gazete Vatan Logo

Kriz fırsata dönüşüyor!

Ekonomide alınan tedbirler sonucu iyiye doğru gidiş olduğuna dikkat çeken Sözcü Kalın, “Şu anda Türkiye bu krizi fırsata dönüştürmek üzere” dedi

Kriz fırsata dönüşüyor!

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın dün düzenlediği basın toplantısında, ekonomideki gelişmelerle ilgili mesajlar verdi.

Bir ekonomik savaş psikolojik algı operasyonu çerçevesinde Türk parasını yıpratmaya dönük bir takım adımların atıldığını gördük. İlgili bütün kurumlarımızın aldığı tedbirler, vatandaşlarımızın konuyu sahiplenmesi neticesinden de iyiye doğru bir gidişin başladığını memnuniyetle görüyoruz diyen Kalın, Türkiye’nin dünyanın en güçlü bankacılık sistemine sahip ülkelerinden olduğunu da söyledi. Kalın “Herkes bu politikaların dünya ekonomisine de zarar vereceğini ifade etmekteler” dedi. Kalın, Trump yönetiminin iç siyasi sıkışıklık nedeniyle dışarıda gerginlikler başlattığını söyledi.

Boykot çağrısı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ABD’nin elektronik ürünlerine boykot çağrısına ilişkin bir soru üzerine Kalın şu ifadeleri kullandı:“Türkiyeye karşı başlatılan bu ekonomik savaşın ya da algı operasyonun bir neticesinin olmasının beklenmesi gayet normal. Bu çerçevede tüketicilerimiz de gayet rasyonel milli ve yerli bir tepki göstermişlerdir.

Haberin Devamı

Kalın, “Şu anda Türkiye bu krizi fırsata dönüştürmek üzere, bu yönde atılan adımlar da bu krizin fırsata dönüşeceğinin işaretlerini zaten veriyor” dedi.

‘Yeni bir sayfa açılır’

ABD’nin Rahip Brunson ile ilgili yargılama sürecini etkilemeye çalışmaktan vazgeçmesi gerektiğini ifade eden Kalın, “Bunlar yoluna girdiği zaman bu ilişkiler tekrar normalleşir, Türk- Amerikan ilişiklerinde de yeni bir sayfa açılması anlamına gelir” dedi. Beyaz Saray’ın “Trump hayal kırıklığı yaşıyor” açıklamasına da yanıt veren Kalın, Türkiye’nin ulusal çıkarları çerçevesinde hayal kırıklığı yaşadığını dile getirdi. Kalın, “Onlar bir papaz için bu ilişkileri adeta tamamen yıkma noktasına gelirken, Türkiye’nin iki temel ulusal güvenlik meselesinde Amerikan yönetimlerinin şu ana kadar somut bir adım attığını görmedik. PKK ve FETÖ’yu kast ediyorum” diye konuştu.

Münbiç’te durum olumlu

ABD ile Münbiç eylem planının uygulanmaya devam ettiğini, askerlerin bağımsız devriyeler yaptığını anlatan Kalın, “Planlanan çerçevede olumlu neticeler alınmaya başladı. Münbiç ve civarında PYD/YPG unsurlarının çekilmeye başladı. Beklentimiz bu plan çerçevesinde PYD/YPG unsurlarının tamamının Fırat’ın doğusuna çekilmesi” dedi.

Haberin Devamı

F-35’ler için hukuki girişim

Sözcü Kalın, F-35’lerle ile ilgili bir soru üzerine, “Türkiye F-35’lerin sadece müşterisi olan bir ülke değildir, o projenin bir ortağıdır. Şu ana kadar da üzerine düşen sorumlulukları çerçevesinde belli ödemeler de yapmıştır. İş eğer böyle bir noktaya giderse Türkiye tabii ki hukuk yollarına mutlaka başvurur” yanıtını verdi.