Gazete Vatan Logo

Koruma altında meslek eğitimi

Devlet koruması altında bulunan çocuklar için harekete geçen Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, eğitimlerine devam etmeyen bu çocukları açtığı meslek kursları ile meslek sahibi yapacak. Koruma altındaki çocuklar yeteneklerine göre meslek tercihi yapabilecek

Koruma altında meslek eğitimi

Milliyet'ten Aykut Yılmaz'ın haberine göre;

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, devlet koruması ve bakımı altında bulunan çocuklar için harekete geçti. Koruma altında bulunan ve eğitim öğretime devam etmeyen çocukların meslek sahibi olmasını isteyen bakanlık, 15-18 yaş aralığındaki çocuklara açtığı kurslarda meslek edindirecek.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, devlet koruması ve bakımı altında olan ancak eğitim öğretime devam etmeyen çocukların meslek edinmeleri için kurs sürecini başlattı. Buna göre, çocukların ilgi ve yetenekleri doğrultusunda planlanan eğitim programının içinde, aşçı yardımcılığı, kuaförlük, pastacılık, marangozluk, halı dokuma, el tezgâhı ve yöresel kilim dokuma, çeyiz ürünleri hazırlama, banyo takımları dikimi, turistik eşya yapımı ve takı yapım kursları yer alıyor. Kurslara kayıtlar, çocukların ilgi ve yetenekleri doğrultusunda kendi tercihleri esas alınarak yapılıyor.

15-18 YAŞ ARASI

Çocukların, reşit olduktan sonra kendi ayakları üzerinde durabilmelerini hedefleyen proje hakkında konuşan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, şunları söyledi:“Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı olarak birleştirilmesi, özellikle toplumun dezavantajlı kesimleri için alınacak tedbirleri hızlandırdı. Ortaya çıkan çalışmalardan biri de Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü ile İŞKUR tarafından ortaklaşa hazırlanan ‘Bir Meslek Bir Gelecek’ projesi oldu. Proje ile kuruluşlarımızda koruma altında olan ve örgün öğrenime devam etmeyen 15-18 yaş aralığındaki çocuklarımız meslek edindirme eğitimi almaya başlayacak.”

Haberin Devamı

414 KAYIT YAPILDI

Proje ile özgüven ve sorumluluk sağlamaya yönelik programlanan eğitimler ile öğrenim hayatında başarılı olamayan çocukların ilgi ve becerileri doğrultusunda mesleki bir donanım kazanması bekleniyor. Kurslara kayıtlar, çocukların ilgi ve yetenekleri doğrultusunda kendi tercihleri esas alınarak yapılıyor. İlk olarak 23 pilot ilde başlatılan projede kurslara, Çocuk Evleri, Çocuk Evi Siteleri ve Çocuk Destek Merkezlerinde bakılmakta olan 414 çocuk kayıt yaptırdı.

Haberin Devamı

SERTİFİKA VERİLECEK

Teorik ve pratik olmak üzere iki bölümden oluşan ve içeriği Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenen eğitim programına katılan ve başarılı olan çocuklara katılım sertifikası verilecek. Sertifika sahibi çocukların işe yerleştirilmelerine ilişkin düzenleme de

İŞKUR tarafından yapılacak. Haftada altı gün devam esasıyla düzenlenen eğitimlerin ortalama beş ay sürmesi planlanıyor. Proje, yıl sonuna kadar ülke genelinde uygulanacak.

14 BİN ÇOCUK

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından korunma ihtiyacı içerisinde olan çocuklara yönelik bakım hizmeti veriliyor. Bakanlık, bu kapsamda bin 192 Çocuk Evi, 111 Çocuk Evleri Sitesi ve 63 Çocuk Destek Merkezi’nde 14 bin 214 çocuğun bakımını sağlıyor.