Mutfağa lüks dokunuş

Madem lüksü seviyoruz, neden sadece kıyafetler ya da aksesuarlarla yetinelim, değil mi? Ünlü İtalyan moda markası FENDI’nin mimar Marco Costanzi ile birlikte hazırladığı FENDI Cucine da bu düşünceye kapılıp azla yetinmeyenleri hedefliyor.

Mutfağa lüks dokunuş

Tahmin ettiğiniz gibi ben bu tasarımların hedef kitlesinde değilim. Çünkü her ne kadar modanın lüks tarafına şöyle bir bakış atmayı sevsem de evime bu tasarımları sokmam için birkaç yüz yıl çalışmam gerekebilir. Ancak eğer olur da siz ilham almak isterseniz diye, bu göz alıcı eserleri sizinle paylaşmak istedim.

FENDI Cucine, mutfağı modayla buluşturuyor. Bu cümleyi okuyunca aklınıza FENDI logolu tencereler falan gelmesin; o tür bir işbirliği, Dolce&Gabbana’nın kalemi. Bizim konumuzsa kaliteyi ve şıklığı bir arada sunan profesyonel mutfak sistemleri.

Geçtiğimiz aylarda gerçekleşen Salone del Mobile fuarında sergilenen bu mutfaklar, iki ana tarzda karşımıza çıkıyor. Bir tanesi daha maskülen, bir tanesi daha feminen olarak tanımlanabilecek bu mutfaklarda elbette işçilik ve malzeme kalitesi dikkat çekiyor. Yenilikçi ancak klasiğin gücünü de arkasına almayı unutmayan FENDI Cucine tasarımları belki beni ya da sizi değil ama birkaç yüz yıllık birikimini gözden çıkartacak mutfak aşıklarını bekliyor.

Haberin Devamı

Ajanda mı tişört mü?

Farklı tasarımlarıyla konuşulmayı başaran Vetements, 2019 takviminizi üzerinizde taşımanızı sağlayacak yeni bir tasarımla geliyor. Önünde “İyi Şanslar!” yazan tişörtün sırt kısmındaysa “Her gün gök kuşakları ve mutlulukla dolsun!” mesajıyla birlikte önümüzdeki yılın takvimi yer alıyor.

Ben bu tişörtü giyseydim takvimime moda haftalarını, önemli davetleri ve özel günleri işaretlerdim. Modaseverlerin takvimde hangi günleri nasıl işaretleyeceğiyse tamamen yaratıcılıklarına kalmış durumda. Bakalım ilk hangi ünlüyü bu ajanda şeklindeki tişörtü işaretlerken göreceğiz?

Eylül sayısı savaşları

Moda dünyasının en köklü ve etkili yayınlarından Vogue, türlü değişikliğe hazırlanırken gündemden düşmek bilmiyor. Eylül ayında kapağına Beyoncé’yi taşıyacağı duyurulan dergi, efsanevi editörü Anna Wintour’un da dahil olduğu bir garip dedikodu girdabına kapılmış gidiyor.

Haberin Devamı

Beyoncé’nin moda çevrelerince ‘modanın kutsal ayı’ olarak adlandırılan Eylül ayında dergiye kapak olması başlı başına bir haberken ünlü şarkıcının kapakla ilgili her konuda tam yetkili olması durumu bir hayli ilginçleştiriyor. Üstelik kapak çekimini, henüz 23 yaşında olan siyahi fotoğrafçı Tyler Mitchell’in gerçekleştireceği konuşuluyor. Bu durumsa derginin tarihinde bir ilk; çünkü derginin tarihinde siyahi bir fotoğrafçı tarafından çekilen bir kapak bulunmuyor.

30 yıldır derginin her satırında izi bulunan Anna Wintour’un bu konuda ne düşündüğü henüz bilinmiyor. Bir anda çıkan “Wintour dergiyi terk ediyor” haberlerinin ardından yayıncı kuruluş tarafından yapılan açıklama yüreklere su serpiyor. Vogue dergisinin ve bağlı bulunduğu şirketin geleceğinde çok önemli bir yere sahip olduğu vurgulanan editörün ‘sonsuza kadar derginin başında kalacağı’ söyleniyor.

Henüz Beyoncé’nin yer aldığı kapağı göremesek de bizi daha dramatik haberlerin beklediği kesin.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR