En şık final

Dünya Kupası heyecanı bu akşam sona eriyor. Bu nedenle dört yıl aradan sonra moda devlerini de futbol dünyasıyla buluşturan iş birlikleri ve özel koleksiyonlara da yavaş yavaş veda ediyoruz. Onlarca farklı markanın öne çıkmak için hazırladığı özel çalışmalardan sonra kapanışı Louis Vuitton yapıyor.

2018 Dünya Kupası’na özel bir aksesuar koleksiyonu da hazırlayan Fransız lüks moda markası, finalin görkemli atmosferine yakışacak bir şekilde, kupayı taşıyacak sandığın tasarımına imza attı. Ev sahibi Rusya’ya ithafen simgesi ‘Ru’ olan rutenyum elementi de kullanılarak hazırlanan Kupa Sandığı’nın ilk görüntüleriyse marka tarafından paylaşıldı.

Eğer bu akşam final maçında Fransızlar kupayı kaldırırsa bu işbirliği gerçekten başka bir anlam taşıyacak; benden söylemesi.

Protest mağaza

Dior tarihinin ilk kadın kreatif direktörü Maria Grazia Chiuri, markanın sonbahar sezon koleksiyonunda sunduğu eleştirel bakış açısını podyumlardan sokağa taşırmaya kararlı.
Paris’in en güzel caddelerinden olan Avenue Montaigne’da yer alan Dior mağazası, güçlü kadınlara selam duran dış cephe tasarımıyla bu bakış açısını en iyi şekilde yansıtıyor. Birbiri üzerine yapıştırılmış ve zaman içerisinde yırtılmış posterleri andıran tasarımda ‘hayır’, ‘kadınların gücü’, ‘özgürlük’ gibi kelimelerden parçalar görünüyor.
Sezon boyunca Paris’i ziyaret edenler için yeni bir fotoğraf noktası olacak bu mağazayı sosyal medya paylaşımlarında sık sık göreceğimizden eminim.
Balmain-cé
Beyoncé’nin Coachella performansıyla yarattığı etkiyi henüz üzerimizden atabilmiş değiliz. Ünlü şarkıcı görünümleri, performansı ve sahne şovuyla akıllara kazınmış hatta festivalin adını kendi adıyla özdeşleştirerek ‘Beychella’ olarak yeniden tanımlamıştı.
Yaptığı her işi uzun süre konuşturmayı seven Beyoncé, bu performansı da sadece videolarda bırakmamak için kolları sıvadı ve performansı sırasında giydiği Balmain parçaları bir kapsül koleksiyonda topladı. Pembe ve sarı renklerde sweatshirtler ve siyah bir tişörtten oluşan ve ciddi anlamda ‘kapsül’ olarak nitelendirilebilecek bu koleksiyondaki parçaların üzerinde şarkıcının isim ve soy isminin baş harfleri olan B ve K harfleri yer alıyor.
Gardıroplarımıza girmeye niyetlenen Beyoncé’nin bu iş birliğiyle amaçladığı başka bir şey de var. Balmain markasının kreatif direktörü Olivier Rousteing gibi siyahi olan ünlü şarkıcı, satıştan elde edilecek geliri siyahilerin eğitim gördüğü üniversitelere yardım eden bir kuruma bağışlayacakmış.
Açılın, erkekler geliyor
Yapılan bir araştırmaya göre yeni kuşağın erkekleri, trendleri yaşıtları kadınlara göre çok daha sıkı takip ediyormuş. Şehirli, dijital dünyada çokça vakit geçiren ve kendisine bakmaya özen gösteren bu yeni nesil erkekler, yeni markaları çok daha hızlı keşfediyor ve özel tasarımları kaçırmıyormuş.
Bu durum, markaların stratejilerini yeniden değerlendirmeleri gerektiğini gösteriyor. Zira pek çoğumuz gibi markalar da kadınların moda dünyasıyla ilişkisinin daha tutkulu olduğuna inanıyor. Erkeklerin de trendleri yakından takip ettiğini kabul eden ve bunu iyi değerlendiren markalarıysa kar ve popülarite dolu bir dönem bekliyor.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR