Jacquemus Erkeğiyle Tanışın

Erkek giyiminde klasik ya da sportif tarzların dışında kalan ve aslında pek çok stil sahibi erkeği içerisinde barındıran alan, farklı geçmişlere sahip tasarımcıları kendisine çekmeye devam ediyor. Tam da bu nedenle kadın koleksiyonları ya da kadınlara özel aksesuarlar hazırlayarak belirli bir popülerlik yakalayan markalar yavaş yavaş erkek dünyasını keşfetmeye başlıyor.

Kutu şeklindeki çantalarıyla kadınların alışveriş listesinde üst sıralara tırmanan Mansur Gavriel geçtiğimiz günlerde erkek koleksiyonunu bizlerle buluşturmuştu. Sıradaysa son dönemde ‘La Bomba’ koleksiyonuyla yıldızı parlayan Jacquemus var.

Geleceğin en önemli tasarımcılarından birisi olacağına inanılan Simon Porté Jacquemus yönetimindeki marka, ilk erkek koleksiyonu için davetlilerini Marsilya’ya götürmeyi uygun görmüş. Zira Akdeniz esintileri bu koleksiyonun temellerini oluşturuyormuş.

Tasarımcının çocukluğundan ilham alarak oluşturulan erkek koleksiyonundaki sarı ve mavi renkler, tam da tahmin edebileceğiniz gibi, deniz ve güneşe selam duruyor. Parizyen şıklığı bir tatil kasabasının rahatlığıyla buluşturan koleksiyondaki parçalar en az kadın koleksiyonundakiler kadar iddialı görünüyor. Boyundan asılan mini çantalar ve denizci şapkalarsa şimdiden moda takipçilerini heyecanlandırmışa benziyor.

Haberin Devamı

Sanki birkaç saat içerisinde ilk erkek koleksiyonunu sunmayacakmış gibi defile sabahında denizde bolca vakit geçiren Simon Porté Jacquemus, aslında bu koleksiyonu en iyi şekilde özetliyor; rahat, keyifli, yazın keyfini sonuna kadar çıkartan bir Marsilya erkeği.

Jacquemus Erkeğiyle Tanışın

Missoni’nin Kelebeği
Eskiden yaz denince aklımıza küçük tatil kasabalarında huzurla geçirilen birkaç gün, tembel akşam üstleri, saatlerce süren sohbetler gelirdi. Günümüzdeyse bütün bunların yerini dakikası dakikasına kurgulanmış, Instagram’da paylaşılmak için planlanan tatiller aldı.
Yazın en iyi şekilde yaşandığını, çok havalı bir tatil geçirdiğinizi göstermenin yollarından birisi, rengârenk deniz yatakları. Evet, hani şu her plajda, her otelin havuzunda karşımıza çıkan flamingolar ya da tek boynuzlu atlar. Bu trend nasıl başladı, kim bu renkli şişme yatakları ‘moda’ haline getirdi inanın bilmiyorum; ancak, moda dünyasının da bu trendi yakalamakta kararlı olduğunu söyleyebilirim.
Kendine has renkleri ve desenleriyle tanınan lüks moda markası Missoni, belki de hepimizi şaşırtacak bir iş birliğine imza atarak bu yazın en çok fotoğraflanacak deniz yataklarıyla karşımıza çıkıyor. Bu trendin öncülerinden sayılabilecek Funboy markasıyla bir araya gelen Missoni, ikonik desenlerini deniz yataklarına taşıyarak özellikle dijital dünyada farklı bir görünürlük yakalamayı hedefliyor.
Bu birlikteliğin başlama şekli de günümüzün iletişim şeklini yansıtıyor. Funboy markasının kurucuları, Missoni’nin kreatif direktör koltuğunda oturan Angela Missoni’ye Instagram üzerinden özel mesaj atarak markasını tanıtıyor. Bu mesajlaşmanın hemen ardından çalışmalar başlıyor ve moda dünyasının en tanınmış markalarından birisi, sosyal medyada sıklıkla karşımıza çıkacak bir işe imza atıyor.
Bir kelebek şeklinde tasarlanan deniz yatağının iki tarafında da farklı renklerde Missoni desenleri yer alıyor. 150 dolarlık fiyatıyla benzer ürünler arasında ulaşılabilir sayılabilecek bu ürün, moda dünyasının sakinleştiği yaz döneminde sıklıkla paylaşılacağa benziyor.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR