Renk patlaması

Fransız moda devi Louis Vuitton, ilklerle dolu bir defileyle yeni bir dönemin açılışını yaptı. Markanın tasarımcı koltuğuna oturan ilk siyahi isim olan Virgil Abloh, ilk erkek koleksiyonunu geçtiğimiz günlerde tanıttı.

Off White markasıyla moda dünyasının yaramaz çocukları arasında yerini sağlamlaştıran, herhangi bir moda tasarımı eğitimi olmaksızın pek çok markanın koleksiyonlarına çizgisini yansıtan Abloh, popülaritesinin kaynağı olan sokak kültürünü ve rahat lüksü Louis Vuitton koleksiyonuna da taşımayı başardı.

Bu ilk koleksiyon için yapılacak yorumla şimdilik havada kalacak gibi. Zira henüz raflara çıkmamış ürünlerin ticari başarısından ya da moda severler tarafından ne şekilde karşılanacağından bahsetmek için çok erken. Ancak ben, koleksiyon ve defile hakkında birkaç kelam etmeden duramadım.

Öncelikle Abloh’nun sosyal medya gücünü çok iyi kullandığını söylemem gerek. Milyonlarca takipçiye sahip olan Abloh, birkaç gündür Louis Vuitton erkek koleksiyonundan detaylar paylaşarak bizleri büyük bir beklenti içerisine soktu. Bir güneş gözlüğü, bir spor ayakkabı tabanı derken hepimizin aklında aynı soru vardı: “Acaba nasıl bir koleksiyon olacak?”

Haberin Devamı

Defileye dakikalar kala, detaylar netleşmeye başladı. 200 metre uzunluğundaki podyum, gökkuşağı renklerine boyanmıştı. Defileye davet edilen 3 bin moda tasarımı öğrencisi için farklı renklerde tişörtler hazırlanmıştı. Ayrıca her davetlinin koltuğunda, podyuma çıkacak modellerin doğum yerlerini gösteren birer harita yer alıyordu. Abloh bununla da yetinmemiş, kendi moda terimleri sözlüğünü davetlilerle paylaşmıştı. Bu adımlar belki de Abloh’nun uzun yıllardır Louis Vuitton ile gönül bağı kurmuş moda severlere kendisini anlatma şekliydi.

Geri sayım bitip de modeller podyuma çıktığındaysa bembeyaz görünümlerle başlayıp renk patlamasına dönüşen, iddialı aksesuarlar ve spor ayakkabılarla sokak stiline göz kırpan bir koleksiyonla karşılaştık.

Louis Vuitton erkeğinin Virgil Abloh ile atacağı adımları heyecan ve merakla bekliyorum.

Renk patlaması

Bir yanlışlık mı oldu?

Haberin Devamı

Amerika Birleşik Devletleri First Lady’si Melania Trump, iddialı görünümleriyle moda dünyasını peşinden sürükleyen bir isim. Trump ne giyse manşetlere düşüyor, sosyal medyada olay oluyor, anında değeri artıyor. Her adımı haber olan First Lady, bu defa iddialı stilinden biraz daha farklı bir sebepten ötürü gündemi meşgul ediyor.
Amerika Birleşik Devletleri son günlerde göçmen çocukların kafeslerde tutulup ailelerinden ayrıldığı iddialarıyla çalkalanıyor. Bütün bu karmaşa esnasında bu çocukları ziyarete giden First Lady, üzerinde ilginç bir mesaj yer alan bir ceket tercih ediyor. Zara’dan alınan ve 39 dolarlık etiketiyle First Lady için bir hayli mütevazı denebilecek bu ceketin sırtındaysa “Gerçekten umursamıyorum, peki ya sen?” yazıyor.
Sadece Amerikalıları değil bütün dünyayı ayağa kaldıran bir uygulamayla ilgili düzenlenen bir gezide nasıl böyle bir mesaj taşınabilir, hala anlamış değilim. Talihsiz desem değil, bilinçli desem dilim varmıyor. Ancak bu tercihin, bu mesajın bir anlamı olduğu kesin.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR