Moda dünyasında futbol heyecanı

Dünya Kupası’nın giderek yaklaşmasıyla moda markalarının futbol dünyasıyla ilişkisi daha sıkı bir hal almaya başlıyor. Bu iki kavramı birbirine en çok yakıştıran markalardan Nike, iki ayrı tasarımcı iş birliğini açıklayarak Dünya Kupası öncesinde dikkatleri üzerine çekmeyi başarıyor.

Bu iş birliklerinden birincisi, Off-White ile tanıdığımız ve yakın dönemde Louis Vuitton markasının erkek koleksiyonunun başına geçen Virgil Abloh ile gerçekleşiyor. Abloh tarafından yaratılan koleksiyonda pek çoğunuzun tahmin edebileceği gibi - siyah ve beyaz grafikler ve yazılar başrolde. Krampon tabanlarında ‘köpük’, formalardaki marka logosunun yanında ‘logo’ yazan koleksiyon, Off-White çizgisine ve sokak kültürüne bir hayli yakın görünüyor.

Bir diğer iş birliğiyse ironik bir şekilde, Virgil Abloh’nun Louis Vuitton’da kaptığı koltuğun eski sahibi olan Kim Jones ile gerçekleşiyor. Dior Homme’da kariyerine devam eden Jones’un koleksiyonuysa daha teknik ve daha çekici bir profil sergiliyor. Koleksiyonun bir spor markası değil de bir lüks moda markası için hazırlandığını söylemek yanlış olmaz. Zira keskin hatlar ve şık detaylar, Kim Jones tarafından yaratılan spor koleksiyonunu bir adım öteye taşımayı başarıyor. Moda dünyasının futbol dünyasıyla buluştuğu bu tip koleksiyonların ya da fotoğraf çekimlerinin önümüzdeki günlerde daha sıkça karşımıza çıkacağına hiç şüphe yok. Bakalım bu mücadeleden kupayla ayrılan moda markası hangisi olacak?

Haberin Devamı

Yazın yeni trendi

Şu herkesin ayağında görüp yüzümüzün istemsizce buruşmasına neden olan Crocs terlikler adeta altın çağını yaşıyor. Balenciaga koleksiyonunda kendisine yer bulmayı başaran marka şimdi de Alife adlı spor markasıyla iş birliğine giderek sokak stilinin yeni yıldızı olmaya hazırlanıyor. Terliklerin içine çorap giymenin sorgulandığı günler belki de geride kaldı. Gucci ve Prada gibi pek çok marka, bu trendi en şık şekilde uygulamayı başardı. Ancak iş ‘çirkin’ olarak adlandırılan terliklere gelince, bir durup düşünmek gerekiyor. Bir terlikle bir çorabı birleştiren bu tasarım beni oldukça korkutsa da yaz boyunca pek çok sokak stili yıldızının ve ünlünün bu tasarımı tercih edeceği gerçeği değişmiyor.

Haberin Devamı

Sıra erkeklerde

‘Bucket Bag’ adlı modeliyle kadınların favori markalarından biri haline gelen ve yalın tasarımlarıyla dikkat çeken Mansur Gavriel, sonunda erkekleri de hatırlayarak portföyüne erkekler için çanta, kartvizitlik gibi ürünler ekledi. Bir süredir hayranlıkla takip ettiğim markanın ilk erkek koleksiyonuysa beni ne yazık ki - hayal kırıklığına uğrattı. İtalya’nın Veneto bölgesinde üretilen yüksek kaliteli deriler kullanılarak hazırlansa da ulaşılabilir bir fiyat politikası gütmeye çalışan markanın erkek koleksiyonu, kadın koleksiyonundaki basit ancak etkili tasarım anlayışını devam ettirmiş gibi görünüyor. Benim hayal kırıklığına uğrama sebebimse uzun zamandır heyecanla beklenen bu koleksiyondaki parçaların piyasadaki erkek aksesuar tasarımlarından çok uzaklaşamaması ve neredeyse sıkıcı bir hal alması. Mansur Gavriel’in ilk erkek koleksiyonu erkek moda severler için önemli bir adım olsa da sanırım koleksiyona eklenecek yeni parçaların sunulmasını beklememiz gerekecek.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR