‘Yeni’ dönüşüm

Cannes Film Festivali’nde jüri başkanlığı görevini de üstlenen ve her daim güzelliğiyle milyonları kendisine hayran bırakan Cate Blanchett, bu defa bazıları için skandal sayılabilecek, bazıları içinse önemli bir hareket başlatacak kıyafet seçimiyle manşetlerde.

‘Yeni’ dönüşüm

Ünlü oyuncu, 2014 yılında düzenlenen bir ödül töreninde giydiği Armani Prive tasarımı özel dikim elbisesini dört yıl sonra dolabından çıkartarak Cannes Film Festivali’nde yeniden giydi. Üretim fazlası kıyafetler, çevre kirliliği ve atıklara dikkat çekmeyi amaçlayan Blanchett’ın bu hareketi benim için ‘yeni dönüşüm’ akımının başlangıcı oldu. Geri dönüşümü yeniden tanımlayan ve ‘bir giyilen bir daha giyilmez’ klişelerine pabuç bırakmayan cesur isimlerin sayısının hızla artmasını diliyorum.

Sıra ayakkabılarda

Son iki senedir Instagram yıldızlarının ve sokak stili tutkunlarının radarından çıkmayan Cult Gaia adlı markanın ahşap çantalarını eminim hepiniz biliyorsunuzdur. Hani şu elinizde bir kafes taşıyormuşsunuz gibi görünen, içine ne koysanız düşecekmiş hissi veren çantalar. Onlarca farklı marka tarafından taklitleri üretilen bu ‘aşırı popüler’ çantalardan sonra, sıra geldi sıklıkla fotoğraflanacak Cult Gaia ayakkabılara. Evet, yanlış duymadınız; online alışveriş sitesi Net-a-Porter ile işbirliğine giden marka, beş parçadan oluşan bir kapsül ayakkabı koleksiyonuyla karşımızda.
Çerçeveli yapısını ayakkabılara da taşıyan Cult Gaia, adeta ‘giyilebilir sanat’ olarak nitelendirebileceğimiz bu ayakkabılarla şimdiden sosyal medyada büyük yankı uyandırmayı başardı. Pişmiş sarı, siyah, beyaz ya da şeker pembesi gibi renklerde sunulan modeller, pek çok kadının sevinç çığlıkları atmasını sağladı.
Kapsül koleksiyonun ardından daha geniş bir ayakkabı seçkisi gelir mi bilinmez. O nedenle eğer bu markayı ve yarattığı trendleri takip ediyorsanız, elinizi çabuk tutmanızı öneririm.
Marakeş’e yolculuk
Cuma günü, şehrin karmaşasından uzaklaşıp büyülü bir yolculuğa çıkmak isteyen stil sahibi beyler, GQ Türkiye’nin davetiyle Naif Karaköy’de bir araya geldi. Aralarında oyuncu Boran Kuzum’un da yer aldığı davetliler, derginin moda editörü Kaner Kıvanç eşliğinde Cacharel’in Marakeş’ten ilham alan İlkbahar/Yaz koleksiyonunu yakından inceleme fırsatı buldu. Peki, Fransız ekolünün önemli temsilcilerinden Cacharel, bu koleksiyonda stiline düşkün erkeklere neler sundu?
Marakeş’in bir yandan kaotik bir yandan da huzur veren yapısından ilham alan erkeğimiz, en özgün renk ve desenlerin harmanlandığı görünümlerle buluşuyor. Fas kırmızısı olarak adlandırılan ve Marakeş’in gün batımında şehirdeki hakimiyetini ilan eden renk, sezonun vazgeçilmezlerinden biri oluyor. Majorelle bahçelerinin ikonik hale gelen parlak mavisi ve uçsuz bucaksız çöllerin eşlikçisi kaktüslerin yeşili de bu yaz dolu renk paletini tamamlıyor.
Yenilikçi kumaşlar ve kesimlerle rahatlığı elden bırakmadan stil oyununda iddiasını sürdüren erkeğimiz, sanatı ve zanaatı da referans noktaları arasına ekliyor ve sonunda yaz boyunca sürecek ‘büyülü yolculuk’ için hazırlıklar tamamlanıyor.
Farklı bir dünyadan çıkmış hissi yaratan bu koleksiyon, hayatı bir yolculuk olarak gören ve her macerada kendisini yeniden tanımlayan erkekleri bekliyor.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR