Hayallere inanın

Hayallere inanın

Eminim pek çoğunuz ‘Tiffany’de Kahvaltı’ filminin o efsaneleşmiş açılış sahnesini hatırlarsınız. Audrey Hepburn’ün canlandırdığı Holly karakteri, sabahın ilk ışıklarına kadar süren bir eğlencenin ardından büyük bir caddenin orta yerinde taksisinden iner. Saçları yapılı, güneş gözlüğü takılıdır. Hepburn’ü bir stil ikonu olarak moda dünyasına takdim eden görünümü siyah Givenchy elbisesi, uzun siyah eldivenleri ve sıralı incilerden hazırlanmış kolyesinden oluşmaktadır. Tiffany & Co mağazasının önüne doğru yürüyen genç kadın elindeki kese kağıdından Danish çöreğini ve kahvesini çıkartır. Vitrindeki ışıltılı hayal dünyasına dalarak kahvaltısını eder ve yoluna devam eder.

Bir markanın başına gelebilecek belki de en güzel şey, yıllar boyu unutulmayacak bir filme adını vermek ve filmin ana karakteri olan, pek çok kadının kendisinin yerinde olmak isteyeceği bir karakterin hayallerini süslemek olsa gerek. Filmin seyirciyle buluşmasının üzerinden 60 yıla yakın zaman geçse de hem Holly karakterinin hem de Tiffany & Co’ya olan aşkının gündemden düşmediği de bir gerçek.

Haberin Devamı

Şimdiyse sıra bu aşkı tazelemeye geldi. Markanın geçtiğimiz günlerde yayınladığı reklam filmi, sinema ve moda tarihlerini kesiştiren bu sahneyi yeniden gündeme getirdi.

Reklam filminde ünlü oyuncu Elle Fanning, Holly karakterine hayat veriyor. Yıllar içerisinde değişen New York yaşam stiline atıfta bulunacak şekilde filmin müziklerinden Moon River, müzisyen A$AP Ferg’ün tınılarıyla güncelleniyor. Film boyunca New York’un sarı taksilerinden köprülerine kadar pek çok ‘ikon’ Tiffany & Co markasıyla özdeşleşen açık mavi renge bürünüyor. Filmin sonundaysa kadınlara “Hayallere inanın” mesajı veriliyor.

Ben bu nostaljik göndermelerle dolu ve eğlenceli reklam filmini çok sevdim. Size de tavsiyem öncelikle eğer hala izlemediyseniz Tiffany’de Kahvaltı filmini, sonrasında da bu reklam filmini izlemeniz.

Hayallere inanın

Trend: File çantalar

Geçtiğimiz yaz bambu dalları ya da ahşap malzemeler kullanılarak hazırlanan çantaların hakimiyetinde geçti. Bu yazsa moda dünyasının gündeminde file çantalar var. Bir süre önce stil ikonlarının paylaşımlarıyla “Acaba mı?” dedirten, sonrasında pek çok markanın koleksiyonlarında boy gösteren file çantalar, sezonun öne çıkan aksesuarı olmaya aday.

Haberin Devamı

Tercihiniz Celine ya da Vetements gibi yüksek moda markalarından da olabilir, Mango ya da Zara gibi ‘hızlı-moda’ markalarından da. Önemli olan bu sade çantalardan en az bir tanesini gardırobunuza eklemek ve trendleri nasıl sıkı sıkıya takip ettiğinizi göstermek.

Peki bu çantaları kullanmak kolay mı? Pek sanmıyorum. Zira kimi zaman düzgün bir astarı olmayan, yumuşak kumaşlardan hazırlanmış çantalar bile kadınları zor duruma düşürüyorken bu file çantaların nasıl rahatlıkla kullanıldığını anlayabilmiş değilim.

Stil ikonları başta olmak üzere pek çok kadın, ufak boyutlardaki çantalarını ya da cüzdanlarını bu file çantaların içerisine koyarak trendi bir şekilde yakalamayı başarıyor, hatta kendi trendini yaratıyor. Benim gönlüm de hem file çanta trendine yön veren hem de daha rahat olan bu kullanımdan yana.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR