Sektörün yeni yüzleri

Her sene heyecan ve merakla beklediğim Koza Genç Moda Tasarımcıları Yarışması’nın finali geçtiğimiz gece gerçekleşti.

1992 yılından beri İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği tarafından düzenlenen yarışmada sadece dereceye giren tasarımcılar değil, bütün katılımcılar hem moda profesyonelleri hem de moda severler tarafından keşfedilerek kariyerlerine hızlı bir başlangıç yapıyorlar.

Bugüne kadar Bahar Korçan, Arzu Kaprol, Zeynep Tosun, Bora Aksu gibi pek çok tasarımcının yolunda önemli bir kilometre taşı olan Koza Genç Moda Tasarımcıları Yarışması’nda bu sene dereceye giren üç isimse sırasıyla Ezgi Karayel, Emre Pakel ve Fatih Uğur oldu.

Birincilik ödülünü Opposition / Savage Neat adlı erkek koleksiyonuyla kazanan ve hazırlık sürecinde Mehtap Elaidi ile birlikte çalışma fırsatı yakalayan Ezgi Karayel, koleksiyonunda erkek İngiliz gençlik kültürünün farklı parçalarını bir araya getirmiş. Özlem Kaya mentorluğunda yarışmaya hazırlanan ve ikincilik ödülünün sahibi olan Emre Pakel ise D-Ethnicity adlı kadın koleksiyonuyla etnisitenin yeni bir tanımını yapmayı amaçlamış. Üçüncülük ödülünü kazanan Fatih Uğur ise 400 adlı kadın koleksiyonunda babaannesi ile gelecekteki torunu arasında duygusal bir bağ hayal etmiş.. Koleksiyonda torunun tekno kumaşları ve formları, babaannenin nakışlarıyla bir araya gelmiş.

Haberin Devamı

26 yıldır moda sektörüne yeni yüzler kazandıran Koza Genç Moda Tasarımcıları Yarışması’nın bu seneki finalistlerini ve özellikle de ödüle layık görülen üç tasarımcıyı gönülden tebrik ediyorum. Başarılarınız daim olsun.

Yeniden Rıhanna

Bir süredir yaptığı müzikle değil de aldığı kilolarla gündeme gelen Rihanna, yeniden bir Vogue kapağında. Haziran ayında Amerika’da yayınlanacak dergide yaza özel plaj görünümleriyle karşımıza çıkacak ünlü yıldızın bütün bu tartışmalara rağmen ünlü bir moda yayınının kapağında cesurca yer alması ‘kilo tartışmasını’ yeniden gündeme getireceğe benziyor.
Umalım da bu defa moda severler Rihanna’ya ‘Çok kilo aldın’ demekten vazgeçer ve her kadının, vücut ölçüleri ne olursa olsun, stil sahibi olabileceğini kabul eder.
Bir garip koleksiyon
Her hafta yeni bir Virgil Abloh haberiyle karşınıza çıkmaktan biraz sıkılmış olsam da son dönemin en sıra dışı ve dikkat çekici ismi boş durmuyor. Hal böyle olunca bana da sıklıkla yeni bir Virgil Abloh haberi paylaşmak düşüyor.
İsveç’in en tanınmış markalarından IKEA, Virgil Abloh ile birlikte hazırlanan bir koleksiyonu sunmaya hazırlanıyor. Abloh’nun kurucusu olduğu OFF-WHITE markasından aşina olduğumuz bazı kelimeler, IKEA pratikliğindeki ürünlerle bir araya geliyor. Henüz prototip aşamasındayken fotoğrafları paylaşılan ürünlerin, gelen yorumlara göre son hallerini alması planlanıyor.
Virgil Abloh X IKEA koleksiyonundaki parçalardan şimdilik iki favorim var. Birisi, üzerinde modern bir yazı tipiyle ‘UZAK DUR’ yazan el örmesi halı. Bir diğeriyse kıpkırmızı olmasına rağmen üzerinde kocaman ‘MAVİ’ yazan havlu.
Bakalım Virgil Abloh X IKEA koleksiyonu tasarımcının moda dünyasındaki işbirliklerinde yakaladığı başarıyı farklı bir sektöre taşıyabilecek mi?

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR