Yaza renkli bir merhaba

Eğlenceli tasarımlarıyla pek çoğumuzun kalbinde ayrı bir yere sahip olan, bazılarımızın çocukluğundan beri bileklerinden ayrılmayan, bazılarımızınsa yeni modelleriyle stilini güncellemesini sağlayan Swatch, yazı enerji dolu bir buluşmayla karşıladı.

Yaza renkli bir merhaba

SOHO House’un terasında Akdeniz esintileri eşliğinde tanıştığımız birbirinden renkli koleksiyonlar, bizi ne kadar eğlenceli bir sezonun beklediğini hatırlamamı sağladı. Etkinliğin temasına ilham veren Mediterraneran Views koleksiyonu, Akdeniz mavisini gökyüzü mavisiyle buluşturan o güzel yaz kaçamaklarını anımsatırken İsveçli bir markanın da sıcacık olabileceğini kanıtladı.

Biz tatil hayalleri kurmaya devam ederken sanki görünmez bir el “Şehirdeki eğlenceyi de unutmayın” der gibi ‘The Swatch Vibe’ koleksiyonunu karşımıza çıkardı. Floresan kayışlar, üç boyutlu yapılar ve karanlıkta parlayan detaylarla diğer koleksiyonlardan ayrışan koleksiyon, sportif ve renkli Swatch ruhunu yeniden diriltmek üzere aramıza karışmıştı.

Haliç manzaralı akşam üstünün rahat ve sıcak atmosferini, gecenin eğlence ve hareket dolu maceralarına devretmemiz gibi ardı ardına tanıştığımız koleksiyonlar, anı yaşamanın ve monotonluktan sıyrılmanın önemini vurgularken geride rengarenk fotoğraflar ve keyifli anlar bıraktı.

Haberin Devamı

Doğa dostu adım
Hikayesini yakından bildiğim, adım adım ilerlemesine şahit olduğum markaların bende elbette ayrı bir yeri var. Ezgi Bozkurt ve Buse Uğur tarafından 2014 yılında kurulan, dansçıların güçlü ve zarif siluetlerinden ilham alan 5th Position da bunlardan biri. Sade tasarımları sofistike bir yaklaşımla sunan ve farklı yeniliklerle bizi şaşırtmayı seven marka, şimdi de doğa dostu bir adım atarak genç markalar arasındaki öncü duruşunu sağlamlaştırıyor.
Daha önce moda haftasında boy gösteren, son zamanlarda dünyanın önde gelen şehirlerinde satışa sunulan 5th Position, beşinci sezonunda tamamen geri dönüştürülmüş malzemelerden üretilmiş, yüksek kaliteli kumaşlar kullanıyor. Bu kumaşlar sadece doğa dostu olmakla kalmıyor, astar kullanılmadan çift kat kumaş kullanıldığı için kusursuz bir görünüm vaat ediyor. Markanın “Bu yaz doğada bırakacağınız tek iz, kumsaldaki ayak iziniz” mesajıysa pek çok markaya örnek olacağa benziyor.
Takashi Murakami, yeniden
Marc Jacobs döneminde Louis Vuitton ile pek çok moda severin radarına girmeyi başaran Japon çağdaş sanatçı Takashi Murakami, iki ayrı koleksiyonla yeniden gündemimizde.
Sıra dışı tasarımlarıyla tanıdığımız OFF-WHITE markasıyla renkli bir çanta koleksiyonu hazırlayan Murakami, şimdilik dört parçasını görebildiğimiz koleksiyonda geleceği ve geçmişi renkli çizimlerle buluşturuyor. Murakami’nin neşeli karakterlerini OFF-WHITE’ın ‘cool’ çizgisine çekmek için birkaç ton solduran Virgil Abloh bu koleksiyonla markasına yeni bir oyun alanı sağlamayı başarıyor.
Murakami’nin bir diğer iş birliğiyse fonksiyonel parçalar ve dikkat çekici kapsül koleksiyonlarıyla öne çıkan UNIQLO ile. New York Beşinci Cadde’deki ünlü UNIQLO mağazasında çılgın ve renkli bir dünya yaratılmasına da olanak veren koleksiyonda Murakami’nin devasa bir çiziminde yer alan farklı karakterler yeniden hayat buluyor. On sekiz parçadan oluşan koleksiyon hem çocuk ruhlu moda severleri hem de sokak stili tutkunlarını bir hayli heyecanlandıracak gibi duruyor.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR