Rakamlara başkaldıran kadınlar

Uzun bir süredir ‘özgüven’ üzerine iletişim çalışmalarını sürdüren ve tüm dünyada kadınların var olan kalıpları kırması için farklı projelere imza atan Dove, bu defa kadınları rakamlara başkaldırmaya davet ediyor.

Rakamlara başkaldıran kadınlar

Kusursuz güzelliğin olmadığı fikri, elbette ilk defa Dove tarafından dile getirilmedi. Pek çok marka, özellikle son dönemde, olabildiğince katılımcı ve kapsayıcı kampanyalarla bu fikrin altını dolduracak bir bilinç yaratmaya çalışıyor. Bir güzellik ve bakım markası olan Dove ise var olduğu sektörün dayatmalarına cesurca karşı duran ve sürekli hale gelen ‘özgüven’ iletişimiyle bu fikrin öncülerinden olma yolunda ilerliyor.

Vogue Türkiye ve Toplum Gönüllüleri Vakfı iş birliğiyle gerçekleştirilen #RakamlarınÖtesinde projesi kapsamında pek çok özel kadın, güzellik dayatmalarında sıklıkla karşımıza çıkan rakamlara başkaldırmak için sahnedeydi. Başarı hikayeleriyle adından söz ettiren on kadın ile birlikte Dove’un bu kampanya için hazırladığı reklam filminde yer alan sekiz kadın, üzerlerinde kendilerine özel mesajların yer aldığı DB Berdan tasarımı tişörtlerle podyumda yürüdü. Örneğin, UNILEVER Türkiye Ev ve Kişisel Bakım Kategorileri Başkan Yardımcısı Kamuran Uçar’ın tişörtünde “33! Yaşım değil, sorumlu olduğum ülkeler” yazarken oyuncu ve şarkıcı Ayta Sözeri’nin tişörtünde “27! Verdiğim kilolar değil, sahnemde söylediğim şarkılar” mesajı dikkat çekiyordu.

Haberin Devamı

YouTuber ve Instagrammer Cansu Akın, tiyatro sanatçısı Doğa Rutkay, Galatasaray Kadın Basketbol Takımı ve A Milli Kadın Basketbol Takımı Kaptanı Işıl Alben, müzisyen Özge Fışkın gibi farklı profillere sahip kadınların yer aldığı proje, sadece farkındalık yaratmakla kalmayacak. Hazırlanan tişörtlerin satışından elde edilen gelir Toplum Gönüllüleri Vakfı’na bağışlanacak.

Ben rakamlara başkaldıran bu kadınları çok sevdim ve daha çok kadının -ve tabii ki erkeğin- bu tür kısıtlamalardan uzak, özgürce kendisini ifade edebileceği bir sektör için çalışmaya devam edeceğinden eminim.

Kırmızının gücü

Yenilikçi yaklaşımı ve füzyon sanatının sınırlarını zorlamayı hedefleyen çalışmalarıyla saat severler için ayrı bir öneme sahip olan Hublot bu kez dünyanın ilk canlı renkli seramiğiyle karşımızda.

Haberin Devamı

Gücün, tutkunun ve heyecanın rengi kırmızıyı sağlamlıkla buluşturmayı başaran Hublot ArGe departmanı Big Bang Unico Red Magic’i mükemmelleştirmek için tam dört boyunca çalışmış. Patenti alınan ve bir Hublot buluşu olarak tarihe geçen canlı renkli seramik, saatçilik sektörünün yeni standartları arasındaki yerini almaya hazır.

Amal Clooney’den bir ilk

Her ne kadar kendisini ‘George Clooney’nin eşi’ olarak tanısak da stiliyle pek çok kadına ilham vererek kendi hayran kitlesini yaratmayı başaran Amal Clooney, Mayıs ayında Amerikan Vogue dergisinin kapağında yer alıyor.

Mayıs ayında gerçekleşecek MET Gala’nın da ev sahipleri arasında yer alan ünlü isim, pek çok kadının hayalini yaşayarak yer aldığı kapakta Alexander McQueen tasarımı romantik, pembe bir elbiseyle ışıldıyor. Bu kapak, Amal Clooney’nin giderek daha da güçlenen moda profilinde bir kilometre taşı olacağa benziyor.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR