Romantizm rüzgarları

Nişantaşı’nda pek çok popüler etkinliğe ev sahipliği yapan Room + Rumours bu defa mumlar ve çiçekler içerisinde karşılıyordu beni. Dışarıda mekana ardı ardına giren ünlü isimleri fotoğraflamak için birbiriyle yarışan fotoğrafçılar, içerideyse cıvıl cıvıl bir kutlama vardı.

Romantizm rüzgarları

Kutlamanın sebebiyse ünlü moda tasarımcısı Zeynep Tosun’un artık küresel hale gelen moda markası KOTON ile birlikte yarattığı yeni koleksiyondu.

Üç farklı bölümden oluşan yaz koleksiyonunda Zeynep Tosun’un yüksek işçilikli ve göz alıcı tasarım duruşu KOTON’un erişilebilir moda anlayışıyla buluşmuştu. Partiler, davetler, mezuniyet baloları ve hatta düğünler için birbirinden çekici parçalar sunan koleksiyonda tek bir favori seçmek mümkün değil. Bu tasarımlar 69.99 TL 299.99 TL aralığında satışa sunulduğu için zaten bir favori belirlemekle yetinmeyip birkaç parçayı tükenmeden yakalamak sizin için en doğrusu olacak gibi.

Eğer şimdiden mezuniyet gecesinin yıldızı olmayı hayal ediyorsanız ya da kumsaldaki düğün partinizde içinde rahat hissedeceğiniz ama şık bir elbise arıyorsanız Zeynep Tosun for KOTON koleksiyonuna göz atmayı unutmayın.

Haberin Devamı

Aykırı buluşma

Birbirinden çok uzak görünen fikirlerin, renklerin, dokuların ya da duyguların bir araya gelmesi hep daha fazla ilgimi çekmiştir. Belki de monotonluktan sıyrılmanın bir yolu olarak gördüğüm bu aykırı buluşmalara bir yenisi daha eklendi. Son dönemin en popüler isimlerinden Virgil Abloh tarafından yaratılan ve sokak stilinin en dikkat çeken parçalarına imza atan OFF-WHITE markası, prenseslere layık topuklu ayakkabılar yaratan Jimmy Choo ile bir araya geldi.
Feminenliği endüstriyel bir dokunuşla yeniden yorumlayan iki markanın yarattığı koleksiyon dokuz farklı modelden oluşuyor. PVC ile kaplanan ya da tüllere sarılan çizmeler, sallantılı taşlarla iddiasını konuşturan yüksek topuklular derken koleksiyon pek çok zıtlığı göz alıcı bir estetikle sunuyor. Özellikle klasik bir topuklu ayakkabının üzerine PVC kaplanarak yaratılan Claire 100 modeli yaz sezonunda bir hayli karşımıza çıkacağa benziyor.
Sezonun en çok konuşulacak işbirliklerinden birisini keşfetmek isterseniz BEYMEN Zorlu Center’ın içerisine açılan OFF-WHITE C/Co Jimmy Choo pop-up butiğini ziyaret edebilirsiniz.
Sürdürülebilirliğin öncüsü
Bu sezon yedinci kez karşımıza çıkan ve modada sürdürülebilirliğin öncü çalışmalarından biri haline gelen H&M Conscious Exclusive koleksiyonu, yeniliklerle moda severleri şaşırtmaya devam ediyor. Milyonlarca atığın geri dönüştürülmesiyle elde edilen materyalleri stil sahibi bir şekilde sunmayı başaran koleksiyon yine, yeniden sürdürülebilirliğin ufuklarını keşfe çıkıyor.
Koleksiyonun en öne çıkan materyali olan ECONYL, balık ağları ve diğer naylon atıkların %100 geri kazanımıyla elde edilmiş. H&M tasarım ekibinin sofistike görünümler yaratmasına bir hayli yardımı dokunan bu materyal, markanın bundan sonraki koleksiyonlarında da önemli bir yer edineceğe benziyor. Bu koleksiyonla karşımıza çıkan ve şık takılara hayat veren geri dönüştürülmüş gümüş de sektör standartları arasına girmeye aday. Bu sıra dışı koleksiyon 19 Nisan’da İstinye Park ve Zorlu H&M mağazalarında satışa çıkıyor.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR