Moda dünyasında Nisan yağmuru

Markaların yeni sezonlarını sunmaya başlamasıyla birlikte Nisan ayına baş döndürücü bir etkinlik trafiğiyle başladık. Takvimler o kadar dolu, etkinlik ve davetler o kadar üst üsteydi ki hangi tarafa yetişeceğimizi şaşırdık.

Moda dünyasında Nisan yağmuru

Marks & Spencer, yeni koleksiyonunu İstinye Park’taki yeni konsept mağazasında, marka dostu Ahu Yağtuev sahipliğinde gerçekleştirilen bir davette sundu. Daha önce Paris’te yakından incelediğim ve el yazısından oluşan desenleriyle dikkat çeken Christian Louboutinİlkbahar / Yaz koleksiyonunun Türk moda severlere tanıtıldığı saatlerde L’Officel Hommesdergisi genel yayın yönetmeni Okan Can Yantır, Vadistanbul AVM’deki Camicissimamağazasında stil sahibi erkekleri ağırlıyor ve markanın üçüncü kuşak temsilcisi Fabio Candido eşliğinde stil önerileri sunuyordu.

Mavive Kıvanç Tatlıtuğiş birliğindeki en son reklam filmi Four Seasons Hotel the Bosphorus’taki özel buluşmada seyrediliyor, Morhipove Davet Çok Elbisem Yok’un birlikte hazırladıkları koleksiyonda yer alan ve yaz davetlerine damga vuracak tasarımlar Fenix’te cemiyet hayatının ünlü isimleriyle buluşuyor, dijital sihirbaz Zach King, BoynerveDocker’sa özel bir etkinlikte hünerlerini sergiliyordu. Nisan’ın ilk haftası adeta Nisan yağmuru gibi etkinliklerle dolup taşıyordu.

Haberin Devamı

Durun, henüz bitmedi. Önümüzdeki hafta da Kiğılıile erkek dünyasına dalacak, Divarese’nin İtalyan dokunuşunu yeniden keşfedecek bir şehir turuna çıkacak, Zeynep Tosun’un KOTONiçin hazırladığı yeni koleksiyonu şık bir partide kutlayacak, Hatemoğlu’nun GQ ile gerçekleştirdiği davette boy göstereceğiz.

Etkinlikler, davetler ve sunumlarla giderek hareketlenen moda sektörü yaza hızlı bir başlangıç yapmışa benziyor. Her ne kadar bizim başımızı döndürse de umarım bu hareketlilik hız kesmeden devam eder.

Çocuktan al stili

Hatırlıyorum da 6 yaşımda yapabildiğim en büyük moda hamlesi, mavi şortlarımı mavi çoraplarımla eşleştirmekti. Kaldı ki o yaştaki bir çocuktan daha farklı ne beklenebilir ki? Ancak her çocuk aynı değil tabii ki. Hele bir de babanız Amerikan müzik endüstrisinin en önemli isimlerinden Jay Z, anneniz dünyaca ünlü ve bol ödüllü bir şarkıcı olan Beyoncé ise, sizden beklenenler ortalama bir çocuktan beklenenlerin çok üzerinde. Belki de bu yüzden, henüz 6 yaşında olmasına rağmen bir stil ikonuna dönüşen Blue Ivy farklı görünümleri ve kendisine hizmet eden stil danışmanıyla gündemimizde.

Haberin Devamı

Yaklaşık 10 senedir Beyoncé’nin ekibinde yer alan isimlerden Manuel A. Mendez, küçük yıldızın hem stil danışmanlığını hem de alışveriş asistanlığını üstleniyormuş. Yani son dönemde ödül törenlerinde en ön sırada ya da özel gecelerde kırmızı halıda gördüğümüz akılda kalıcı Blue Ivy görünümleri aslında her detayı üzerine düşünülmüş bir planın parçalarıymış.

Ünlü isimlerin çocuklarının, stilleriyle pek çok farklı kesimi etkilediği uzun zamandır aşina olduğumuz bir gerçek olsa da ben bu ‘stil danışmanı’ olayına biraz içerledim. Belki de kendi şortumu kendi çoraplarımla eşleştirmek zorunda kaldığım içindir, kim bilir?

DİĞER YENİ YAZILAR